X
 
 

Фирмата-майка на Tad Group подготвя искове срещу България

5126 0
photo of Фирмата-майка на Tad Group подготвя искове срещу България
Снимка: БГНЕС
Фирмата-майка на Tad Group подготвя искове срещу България по Конвенцията  за защита на чуждестранни инвестиции, тъй като от случващото се страда целия бранд. Става въпрос за 6-7-цифрени суми обезщетение. Това каза адвокатът на директора на Tad Group Иван Тодоров - адв. Георги Стефанов.

Освен това адвокатите на тримата обвиняеми за хакерската атака срещу НАП (Иван Тодоров, Георги Янков и Кристиян Бойков) са подготвили искове към съда по правата на човека в Страсбург.

Върнаха шефа на „ТАД Груп“ Иван Тодоров в ареста

Апелативният спецсъд върна в ареста обвинения в подбудителство за кибертероризъм собственик на TAD Group Иван Тодоров, предаде БГНЕС. ...

Причината за това е, че "целият натиск нарушава презумпцията за невиновности, влияе на съда, защото съдът е жив човек. Не може прокуратурата да твърди, че някой е виновен, може да твърди, че са събрали доказателства" обясни адв. Стефанов в интервю за bTV.

По думите му няма никаква причина никой да бъде задържан, а най-малка причина има спрямо Иван Тодоров. Според Стефанов, клиентът му е натопен, вероятно от конкурентна фирма: "Той е инвеститор, който рискува собствени средства, за да развие собствен бизнес в България."

"По наши данни много хора, а не един, са проникнали в НАП, което е видно от чатовете. Очевидно е, че не е ставало със специален софтуер, а с администраторски акаунт. Всеки ученик би могъл да го направи", каза още Стефанов и допълни, че са наясно какви обстоятелства и факти иска да разкрие Кристиян Бойков - "той има данни по отношение на авторството на деянието, което е далеч от кръга на тримата обвинени."

Относно двамата свидетели (И.П. и И.А.), които са били бивши служители на фирмата и чиито показания прокуратурата извади на бял свят, Стефанов поясни, че те са били само по един месец на работа и са имали контакт с Тодоров единствено при назначаването и освобождаването си.

Кой всъщност е открил некадърността на защитата на системата на НАП?

Около 50 IT специалисти са коментирали уязвимостта на НАП в отворен чат през април 2019 година. Това обяви адвокатът на Кристиян Бойков...

Адвокатът изрази съмнение, че представеният от прокуратурата чат в Telegram е на Tad Group.

"Ние нямаме какво да крием, нямаме какво да кажем, защото нямаме какво да крием. Не се притесняваме от разказа на Кристиян", допълни още Стефанов. Той обяви, че ще се настоява разпитите да стават в присъствието на съдия, защото тогава може да присъстват и всички страни. 

Адвокатът допълни още, че проблемът е, че този процес се политизира: "Не може зам.-главният прокурор да говори за политика, той трябва да говори за процеса."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители