X
 
 

10 райски плажа по българското Черноморие (СНИМКИ)

44758 2
10 райски плажа по българското Черноморие (СНИМКИ)
Снимка: iStock/Guliver
По българското Черноморие все още има незастроени и чаровни кътчета. Места, на които можете да поплувате в кристално чиста вода и плажове, на които няма нужда да се блъскате с още хиляди туристи. Единствено звукът на вълните и някоя птичка от близката дива гора прекъсват пълната тишина и спокойствие.

Ето 10 такива плажа, които да посетите по време на почивката си.

1. Болата

Представлява малко заливче с пристанище край нос Калиакра. Морето е спокойно и красиво, плажът е с естествен произход и е уникален поради скалистите брегове в района. Пясъкът е чист и приятен, а водата плитка и бистра. Заливът предразполага към гмуркане и подводни снимки. В скалните масиви около плажа посетителите могат да открият издълбани пещери. Мястото е част от защитена зона "Комплекс Калиакра" и е член на клуба "Най-красиви заливи в света".

2. Иракли

Това е един от малкото плажове, запазили дивата природа на българското Черноморие. Плажната ивица е дълга над 3 км и е покрита с фин, светъл пясък. Водата е прозрачна и чиста, а гората наоколо е изпълнена с живот. Може да чуете песента на птиците или да се разходите на сянка. Плажът обикновено е усамотен, тъй като мястото е по-трудно достъпно. Ето защо можете да видите делфини във водата.

Чадърът, който изкарва повече от теб

Тук ще стане дума за истински икономически анализ, дълбочинна статистика и сериозно проучване на трудоспособността на чадърите и покрай...

3. Бутамята

Един от най-посещаваните плажове в района на Синеморец и сред най-обичаните по южното Черноморие. Поради местоположението си, заливът осигурява леко вълнение, което привлича сърфистите. Плажът е обграден от красиви скали, приличащи на фигури. Пясъкът е фин, а водата топла. Мястото е охраняемо и чисто.

4. Камчия

Българският туризъм: глупост, лакомия и мутренска наглост

„Всеки преце́ня къде да ходи и всеки има право на избор“, казва министърката на туризма. Нейният избор е ясен - щом наближи...

Спокойно и тихо място за отдих. Перфектното място за любители на дивите пейзажи и по-усамотените плажове. Курортът се намира в сърцето на резерват "Камчия", известен и с реката си, привличаща любители на каякинга.

5. Шкорпиловци

Малко популярен, но изключително красив и запазен плаж. Прилича на Камчия с изключение, че няма голяма река в близост. Плажната ивица е най-дългата и най-широката в България. Любимо място за поколения къмпингуващи, а цялата местност е пример за екологично чист район. Точно зад плажа се намира защитената местност "Камчийски пясъци".

ОСТАНАЛИТЕ ПЕТ ПЛАЖА В IWOMAN.BG

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
    Нека да дойдат бетоновозите... как така диви плажове ?!?! Ще вземат пак хората да се натресат на българското черноморие.
  • марги 1 марги преди 7 месеца Профил на трол?
    Вие какво, давате идеи за бетонирането им?!?!