8 изумителни изоставени места по света

262044
8 изумителни изоставени места по света
Снимка: БГНЕС

И познайте... България води класацията с паметника на Бузлуджа, който не спира да изумява цял свят със своята сюрреалистична мистичност. Класацията e в един от най-известните сайтове в Америка - Buzzfeed. А всички изоставени места имат своята история и това ги прави още по-интересни.

1. Паметникът на Бузлуджа, България

Животът в къща, изоставена преди повече от половин век (снимки)

Тези снимки показват опустяла къща, напусната от собствениците й преди повече от половин век. Въпреки времето обаче, малката селска къ...

Най-големият идеологически монумент в България. Издигнат е през 1981 г. на връх Хаджи Димитър, повече известен със старото му име - връх Бузлуджа. След падането от власт на Тодор Живков, паметникът започва да се руши, чупят се стъклата - унищожени са и мозаечните портрети на Тодор Живков и дъщеря му.



2. Колманскоп, Намибия

Призрачен град в пустинята, които в миналото си е бил малък и процъфтяващ миньорски град. Изоставен е в следствие на непрекъснатата битка на жителите с нестихващите пясъчни бури, които днес са на път да заличат вече изоставения град.



3. Остров Хашима, Япония

Призрачен остров, необитаем от 40 години, на който навремето кипял усилен индустриален труд - добив на въглища, преработка на метали и какво ли още не. На острова дори имало кино, което работниците посещавали. През 60-те години петролът измества въглищата и мините на острова се затварят, с което приключва и животът в него.

9 причини, за да се влюбиш в Египет

Една от най-посещаваните дестинации в света има толкова красоти, които си струват да бъдат видени, че бихме искали още сега да стегнем ...



4. Гарнет, щатът Монтана в САЩ

Един от многото призрачни градове в Америка, на които никога не би искал да попаднеш... особено през нощта. Търсенето на злато в различните райони на страната е създавало за кратко време такива градове, които след изчерпване на златото или неуспешно търсене, са загивали също толкова бързо, колкото са и били създавани.



5. Хотел дел Салто, Колумбия

Това зловещо място е построено през 1923 г. и е направено на хотел чак през 50-те. Намира се до невероятно красива долина с водопади. Изоставен е в следствие на токсично замърсяване на реката. Наскоро хотелът е превърнат в музей, но отстрани изглежда напълно изоставен и необитаем.



6. Островът на куклите, Мексико Сити

Индонезия - страната на чудесата

Тропически острови, които могат да угодят на всеки вкус - това е Индонезия. Прекрасна, дива и неописуемо красива, тази страна може да в...

Остров, на който навсякъде са окачени стари кукли по клоните на дърветата и изоставените колиби. Историята разказва, че един от малкото жители, обитавали малкия остров, намерил мъртво малко момиченце на него. За да почете духа му, той започнал да колекционира кукли и ги окачвал навсякъде из острова. Никога не ви пожелаваме да се озовете там!



7. Припят, Украйна

Градът е построен в началото на 70-те години, за да обслужва електроцентралата. Населението му достига 50 000 души. Чернобилската АЕЦ е мястото на най-тежкия инцидент с атомен реактор в историята. Целият град е евакуиран след авария през 1986 г.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com