Българин си направи монархия в Тихия океан

78027
Българин си направи монархия в Тихия океан

Собствена държава с монархическо управление – това успя да направи българският бизнесмен Владимир Баланов. Държавата – Нова Атлантида, се намира на плаващ остров в Тихия океан, на около 16 000 км от България и 1000 км северно от Нова Зеландия. Площта ѝ е 27 хил. кв. км, т.е. островът е голям колкото Белгия, информира „24 часа”. Отделно Нова Атлантида има 12 мили териториални води.

Баланов твърди, че две години е опитвал да направи Нова Атлантида българска територия или поне част от ЕС, но нашата държава не се е заинтересувала, защото на острова нямало българи. На въпрос защо е предпочел монархията като форма на управление, бизнесменът е категоричен – за да не бъде свален от власт с купени избори. Затова и сега той носи титлата княз.

Китайски бизнесмен с богата колекция от острови

42-годишният Лин Донге успешен предприемач от Гуандун, Южен Китай и е известен като „властелин на острови“. През 2006г. той...

За да бъде призната за държава, Нова Атлантида трябва да получи „зелена светлина” от поне една друга призната държава. Дотогава вече се коват закони – с конституция по български модел, докато новата държава не узрее да пише свои закони.

Владимир Баланов не крие, че се е вдъхновил за създаването на новата държава от Либерланд - основана през април тази година от чеха Вит Йедличка върху 7 кв. км ничия земя между Сърбия и Хърватия. Докато Либерланд залага на свободния живот и дори позволява наркотиците, то Нова Атлантида е повече бизнес начинание.

Княз Баланов е създал няколко плана за развитие на Нова Атлантида. Първо - създаването на социална мрежа за гражданите на новата държава на адрес IQ140.eu. С регистрацията новите поданици ще получат по 500 княжески долара, но в електронни пари тип биткойн. Три пъти повече ще получават регистрираните нобелисти, които имат право на поданство по право според Конституцията на Нова Атлантида. С тези пари всеки поданик ще може да стане акционер в държавата.

Като най-амбициозен проект Балабанов сочи присъединяването на държавата си към ЕС – отново на акционерен принцип. Той твърди, че икономическият потенциал на острова му е 100 трилиона долара – природни богатства. Как вижда присъединяването към ЕС – като акционерно дружество. Всеки акционер ще получи по 3,3% от това дружество, което означавало акции по около 1 трилион. Европейската централна банка пък можела да изкупи акции за 4 трилиона, с което също да стане акционер. Тези пари според плана се делят на три - 1 трилион остава за акционерите, а останалите се вкарват в два фонда. Първият щял да е за инфраструктурни проекти като предложения от плана “Юнкер”. Вторият да напечата ваучери за по 3000 евро за всеки гражданин на ЕС, с които да се купуват европейски стоки и съответно да се завърти икономиката.

България може да получи остров в Тихия океан с площ от 27 хил. кв. км

Българският бизнесмен Владимир Баланов иска да подари на българите остров в Тихия океан. Той е с размера на Белгия, съобщи БНТ. "Остров...

Баланов възнамерява да продаде още малко от дела на Нова Атлантида на ЕЦБ срещу 180 млрд. евро, с които да финансира 3 научни центъра в ЕС. Единият ще е в родния му Свищов, вторият в Солун, а третият в Германия. Идеята е те да привлекат най-добрите световни учени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com