Държавите с най-високо качество на живот в света

54104
Държавите с най-високо качество на живот в света

Различни фактори помагат за определяното на качеството на живота в държавите по света. В своята годишна класация Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) е включила 34 страни, които е оценила според критерии като благополучие, баланс „работа - личен живот“, финансово богатство, качество на околната среда, развито гражданско общество и др. Ето кои държави заеха челните позиции:

5. САЩ

Най-нелепите закони по света

Когато посещаваме непозната за нас дестинация, едно от първите неща, с които трябва да се запознаем, е местното законодателство. И да и...

САЩ се изкачват с две места по-нагоре от миналогодишната класация. Средният годишен разполагаем доход на човек от домакинството надхвърля 41 хил. долара, което е доста над средното ниво за ОИСР – 25 908 долара. В същото време САЩ са в дъното на класацията по показателя "баланс работа - личен живот“. Тя е единствената страна в ОИСР, в която няма платено от държавата майчинство, с изключение на някои щати. А неплатеното майчинство е кратко – 12 седмици, но от него могат да се възползват само работещите в компании с повече от 50 служители.

4. Австралия

В Австралия има силна гражданско общество. На последните избори избирателната активност е била 93%. Причина за това донякъде е фактът, че гласуването е задължително. Страната обаче отстъпи лидерското място в класацията, което заемаше през последните две години.

Топ 3 на държавите с най-високо качество на живот в света ще откриете в Expert.bg!

Вижте класация на най-опасните страни в света

Сирия е най-опасната страна в света. Това сочи класацията Global Peace Index, изследваща 162 страни по света. Второто и третото място ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия