Италианските плажове, които обичаме

16730
Италианските плажове, които обичаме
Снимка: Pixabay.com

Една от може би най-привлекателните страни в Европа си остава Италия. И как иначе, малките павирани улички, пастата, италианският сладолед. Но има още нещо, което привлича в най-модната страна в Европа – плажовете. Италианските плажове са известни с разнообразието и спокойствието си. За разлика от други известни градове като Рим и Милано, които често гъмжат от туристи, италианските крайморски градчета все още не са „нападнати” от тях. Ето защо, там ще можете да се насладите на пълноценна почивка и истинско бягство от ежедневието. Ето 7 Италиански крайморски градчета, които непременно да посетите, преди да са станали пренаселени.

1. Сансоне, Елба – плажовете на Елба са като рог на изобилието, за всеки вкус има по нещо. Има дори напълно диви места, изолирани от останалите плажове, идеални за любителите на приключенията. До тях може да се стигне с лодка, а гледката е много интересна . Можете да се насладите едновременно и на море, и на планина. Наистина тук има много интересни и разнообразни пейзажи и забележителности, които си заслужава да посетите.

10-те най-добри морски града в Европа

Чудите се дали е добра идея да прекарате морската си почивка някъде извън родината? Не се чудете повече. И докато типичните морски гра...

2. Анцио, Лацио – Един от най-посещаваните плажове в италианския регион Лацио е Анцио. Тук ще се насладите на красивите плажове, които мият бреговете си в Тиренско море. Плажовете на Анцио, намиращи се само на 30-40 км от Рим са наречени от римляните „Римската ревиера“. Те се намират в южната част, което ще ви позволи да се насладите на умерен климат , кристално чиста морска вода, девствена природа и неповторими гънки на бреговата линия.

3. Тропеа, Калабрия – към градските плажове можете да се спуснете по четирите каменни стълби, а за тези, които не обичат катеренето, има и други начини. В това Италианско градче цените са достъпни, а и природата е уникално красива. Града е малък и за половин ден можете да го обиколите като се насладите на всичките му забележителности. След това можете да продължите към следващата дестинация или просто да се излежавате на плажа.

4. Арко Манго, Калабрия – Известен е с естествената си неповторим арка, която е издълбана в скала, вероятно от дейността на морето. Можете да се насладите на гледка, от където се вижда морето с всичките му заливи и острови. Уникална девствена природа, големи и красиви скални масиви, които си заслужава да видите поне веднъж в живота си! А, ако искате да се насладите на повече от 1 място, най-добре организирайте обиколка на Калабрия.

5. Загре, Пулия – Там можете да се повозите на лодка и да се насладите на кристално чистата вода и редките растения, които виреят около морето. Златистият пясък и невероятно красивите плажове ще ви донесат една прекрасна атмосфера, която не е за изпускане. Южната част на Италия пленява не само с виното, пастата и забележителностите, а и с красивите си плажове.

12 достъпни места, до които да отидете това лято

Ах, Лято. Топлото време и слънцето ни подканват да излезем от града и да се насладим на много заслужена почивка, но истината е, че цени...

6. Кала Голоритце, Сардиния – уникални скалисти крайбрежия. Ако искате да прекарате лятната си почивка на остров, пълен с история, архитектура и места за пълноценна почивка, Сардиния е вашето място. А Кала Голоритце е един от най-екзотичните и интересни плажове, които ще откриете тук.

Италианските плажове наистина са уникални по свой собствен начин . Златистият пясък, закътаните заливчета, тайните пещери, слънчевите склонове, покрити с цветя и кипариси ще ви оставят без дъх. Побързайте да се насладите на тази уникална и неповторима атмосфера.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Пием ли по-малко алкохол, когато използваме по-малка чаша

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com