Кои са най-опасните плажове в света? (ВИДЕО)

6324

Миналата седмица ви показахме 3 от най-евтините и топли места, които можете да посетите през студентите месеци. Сега обаче ще ви разкажем за топлите дестинации, които не е препоръчително да посещавате - или поне не без предварителна подготовка. Настанете се удобно и се потопете в класацията - "Топ 3 най-опасни плажове в света".

3. Skeleton Coast

Skeleton Coast е плаж известен като “най-голямото корабно гробище в света”. Намира се в Намибия и се простира на дължина от 500 км и ширина от 40 км. Плажът е толкова опасен, че голяма част от него може да бъде достъпна само чрез "безумни" небесни сафарита, защото се смята, че обиколката на плажа представлява твърде голям риск за посетителите. Крайбрежието носи името си от животинските кости, разпръснати по безкрайните му ивици, и стотиците кораби, които са се разбили там през вековете.

Лъвове, хиени и други хищници се скитат по брега в търсене на морска храна. Понякога се виждат слонове да газят във вълните, а 11 вида акули патрулират крайбрежните води. Разбира се, намират се и смели сърфисти, които искат да се впуснат в приключението на живота си.

 2. Островът "Фрейзър"

Всички знаем, че Австралия е дом на стотици отровни животни, за които дори не сме си и представяли, че съществуват. Едно от местата, където можем да разгледаме подробно австралийската фауна, е остров "Фрейзър".

Той изпъква с изключителна красота, но за жалост, посещението му не е препоръчително за туристи поради опасността от нападения от страна на медузи и акули. Въпреки че бреговата зона предоставя идилична атмосфера, рискът от влизане във водата е просто твърде висок. Плажът също така крие опасност от срещи със смъртоносни паяци, а подводните течения са известни със своята сила. И не на последно място, ако посещавате острова, имате шанс да срещнете крокодили и динго кучета, което допълнително увеличава риска.

1. Атолът "Бикини"

Атолът "Бикини" е един от 29-те атола и петте острова, които съставляват Маршаловите острови. Звучи ви познато нали? Между 1946 и 1958 година там са извършени над 23 ядрени опита от американските въоръжени сили. Води се, че нивата на радиация на територията на Маршаловите острови са дори по-високи от тези, установени в Чернобил и Фукушима.

Надяваме се, че днешната класация ви е била интересна. Напишете в коментари под видеото за кои други дестинации искате да ви разкажем и до следващия път.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Протести във Венеция след въвеждането на входната такса за еднодневни посетители

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия