X
 
 

Копенхаген - град като картина и гурме дестинация

4676 0
Копенхаген - град като картина и гурме дестинация
Снимка: Александър Костадинов
Копенхаген съществува вече близо 1000 години и днес не е перла на Скандинавието, а на цяла Европа.

Градът е царство на пешеходци и велосипедисти, предлагащ за всекиго по много от всичко.Тук гурманите са в рая - Копенхаген е родно място не само на най- добрия ресторант в света - Нома, в града има десетки подобни места, които не му отстъпват.

Намирате за снобско и префърцунено да посетите ресторант със звезда Мишлен - тогава посетете Хартиения остров (Papiroeen), където отличната (улична) храна има много лица всичките вкусни.

Къде, ако не в Скандинавия, обикновените хора ще напомнят на други обикновени хора, че времето да спасим планетата и себе си изтича. Нищо по-нормално от красноречива инсталация на тротоара в квартална уличка.

Един от най-добрите начини да се радвате на Копенхаген, е разходка с лодка. Ще видите прословутата Малка русалка (наистина е малка), някой нисък мост ще обрули перчема ви, ще се дивите на местната Операта, и където и да обикаляте, ще се връщате в може би най-известното място в Копенхаген - Nyhavn. Тухлени къщи, безброй кафета, канал пълен със стари корабчета и много много хора, излезли на по бира или припек.

Е(й)лате* в Израел

*Ейлат е разположен в най-южната част на Израел, в пустинята Негев, на тясната крайбрежна ивица на Червено море. 24 януари – Йер...

Нещо ви липсва в Коменхаген (което е невъзможно), но просто за разнообразие можете да вземете влака и след 35 минути сте в Малмьо, Швеция. Освен, че ще видите малко познатото Мальо, ще се насладите и на изключително инженерно достижение като моста  Oresund, който комбинира мост и подводен тунел.

Айндховен - непознатото съкровище на Холандия

Градът, към който най-често летя през последните 4 години, е Айндховен - 5-ият по големина в Кралство Нидерландия. Преди дъщеря ми да з...

Жаден сте за история и старини? Великолепни замъци (Rosenborg), средновековни кули (Rundetårn) или действащи дворци (Amalienborg), а защо не да включите в менюто хипи квартал като Кристияния - Копенхаген няма да разочарова никого.

Ако и вие обичате да пътувате и да откривате нови места и култури, помощник в пътуванията ви може да бъде иновативната кредитна карта DSK-Wizz Air на Банка ДСК.

Освен редица предимства и отстъпки, тя ви предлага и комфорт при евентуално закъснение на Вашия Wizz Air полет. При закъснение може да се възползвате от услугата Flight Delay Pass, която осигурява безплатен достъп до lounge зоните на летищата за всеки картодържател на DSK-Wizz Air и един негов придружител, при закъснение на полета им с повече от час.

Bon Voyage!

Автор: Александър Костадинов

Actualno.com

Етикети:

Втора грипна вълна, започват ваканциите
Втора грипна вълна, започват ваканциите

Втора грипна ваканция е обявена за учениците от училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Созопол, както и за учениците в ОУ "Христо Ботев" в село Росен...