Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Омикрон спъва развитието на технологиите през 2022 година

23 декември 2021, 04:00 часа • 2782 прочитания

Най-голямото световно изложение на потребителска електроника, което се провежда ежегодно в Лас Вегас, САЩ - CES, няма да се състои в пълния си блясък, след като ключови участници съобщиха, че оттеглят участието си заради разпространението на варианта Омикрон. Популярната четиридневна конференция, чието грандиозно завръщане след локдауните беше внимателно планирано, все пак ще се състои на 5 януари, въпреки отказът на Facebook Meta, Amazon, T-Mobile и Twitter да участват, предава БГНЕС.

Ключови световни технологични компании, сред които CNET, The Verge и TechCrunch, заявиха, че няма да изпратят репортери, фото- и видеооператори, които да отразяват събитието. „След внимателно обмисляне и обсъждане, T-Mobile взе трудното решение да ограничи значително участието си в тазгодишното изложение за потребителска електроника“, съобщи телекомуникационната компания в прессъобщение, като добави, че нейният главен изпълнителен директор Майк Сиверт ще отмени предварително планираното си обръщение.

Представители на General Motors, обаче съобщиха, че американският автомобилен производител не е променил плановете си за изложението CES, където се очаква да има изобилие от автомобилни технологии. GM планира да покаже нов електрически модел на пикапа Chevrolet Silverado, а главният изпълнителен директор Мери Бара ще направи основна презентация за визията за масовото внедряване на електрически превозни средства. Интернет гигантът Google все още се колебае дали да участва в изложението.

Организаторът на събитието, Асоциацията за потребителски технологии, обяви миналата седмица, че броят на изложителите, за които е потвърдено, че ще присъстват, е надхвърлил 2100, и че ще предложи безплатни тестове за Covid-19, като допълнително ниво на безопасност. На своя сайт CES напомня на присъстващите, че „трябва да бъдат напълно ваксинирани срещу COVID-19“. Организаторите на конференцията също препоръчват на присъстващите да се тестват за Covid „преди да заминат за Лас Вегас, както и още веднъж в рамките на 24 часа след старта на CES“.

Друга голяма конференция, планирана за януари, Световният икономически форум, обяви в понеделник, че ще отложи годишната си среща в Давос, Швейцария, заради Омикрон. Международното събиране на световния политически и бизнес елит ще се проведе в "ранното лято". Миналият януари както CES, така и Световният икономически форум в Давос, се проведоха изцяло онлайн.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес