Омикрон спъва развитието на технологиите през 2022 година

2815
Омикрон спъва развитието на технологиите през 2022 година
Снимка: iStock/Guliver

Най-голямото световно изложение на потребителска електроника, което се провежда ежегодно в Лас Вегас, САЩ - CES, няма да се състои в пълния си блясък, след като ключови участници съобщиха, че оттеглят участието си заради разпространението на варианта Омикрон. Популярната четиридневна конференция, чието грандиозно завръщане след локдауните беше внимателно планирано, все пак ще се състои на 5 януари, въпреки отказът на Facebook Meta, Amazon, T-Mobile и Twitter да участват, предава БГНЕС.

Ключови световни технологични компании, сред които CNET, The Verge и TechCrunch, заявиха, че няма да изпратят репортери, фото- и видеооператори, които да отразяват събитието. „След внимателно обмисляне и обсъждане, T-Mobile взе трудното решение да ограничи значително участието си в тазгодишното изложение за потребителска електроника“, съобщи телекомуникационната компания в прессъобщение, като добави, че нейният главен изпълнителен директор Майк Сиверт ще отмени предварително планираното си обръщение.

Учени: Новите технологии за включване на реклами в сънищата са опасни

Трима изследователи от Харвардския университет (САЩ), Масачузетския технологичен институт (САЩ) и Университета в Монреал (Канада) публи...

Представители на General Motors, обаче съобщиха, че американският автомобилен производител не е променил плановете си за изложението CES, където се очаква да има изобилие от автомобилни технологии. GM планира да покаже нов електрически модел на пикапа Chevrolet Silverado, а главният изпълнителен директор Мери Бара ще направи основна презентация за визията за масовото внедряване на електрически превозни средства. Интернет гигантът Google все още се колебае дали да участва в изложението.

Организаторът на събитието, Асоциацията за потребителски технологии, обяви миналата седмица, че броят на изложителите, за които е потвърдено, че ще присъстват, е надхвърлил 2100, и че ще предложи безплатни тестове за Covid-19, като допълнително ниво на безопасност. На своя сайт CES напомня на присъстващите, че „трябва да бъдат напълно ваксинирани срещу COVID-19“. Организаторите на конференцията също препоръчват на присъстващите да се тестват за Covid „преди да заминат за Лас Вегас, както и още веднъж в рамките на 24 часа след старта на CES“.

Друга голяма конференция, планирана за януари, Световният икономически форум, обяви в понеделник, че ще отложи годишната си среща в Давос, Швейцария, заради Омикрон. Международното събиране на световния политически и бизнес елит ще се проведе в "ранното лято". Миналият януари както CES, така и Световният икономически форум в Давос, се проведоха изцяло онлайн.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от UNLIMITED TECH GUIDE:

Велики оферти за 5G смартфони от Vivacom

Супер оферта от Vivacom: Най-качественият оптичен интернет в България с 50% отстъпка за цяла година

Във Vivacom над 700 служители са част от експертни програми за развитие

Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева (СНИМКИ)

Кои са най-гледаните филми и сериали в EON Видеотека през март

Vivacom спечели призовото първо място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ (СНИМКИ)

Специална филмова селекция с Брус Уилис в EON видеотека

Vivacom представя специална празнична селекция от филми в EON видеотека по случай 8 март

Vivacom със специална оферта за малкия и среден бизнес

Vivacom предлага 50% отстъпка на планове Unlimited при покупка на Vivacom 5G смартфон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Unlimited Tech Guide