Vivacom обяви “край на ограниченията”

3879
Vivacom обяви “край на ограниченията”
Снимка: Vivacom

Днес Vivacom направи сериозна стъпка към повече прозрачност и достъпност на българския пазар на мобилни услуги. Компанията рязко опростява тарифните си планове, като преминава към изцяло “неограничени” планове. По-конкретно, от този момент нови договори ще бъдат сключвани само по един от петте нови плана Unlimited, които включват неограничени минути, мегабайти и SMS-и плюс 5G достъп. Единствено ограничение на потреблението остава различната скорост на данните. Телекомът е маркирал скоростта на интернет достъпа в имената на плановете. Например базовият план Unlimited 2 осигурява скорост на download от 2 Mbps, което е напълно достатъчно за чат и рутинно браузване.

Vivacom предлага новите планове с допълнителни отстъпки за клиенти на фиксирани услуги, като по този начин най-ниският тарифен план започва от 18,99 лева. Така, на практика телекомът поставя добра долна граница за мобилните услуги на българския пазар - цена около 20 лв за 5G достъп, неограничени разговори, SMS-и и интернет за нонстоп онлайн чат; което звучи добре. В същото време най-"високият" план Unlimited MAX (59,99 лева или 50,99 за клиенти с фиксирана услуга) осигурява неограничена (т.е. максималната възможна) скорост, което за потребителите означава, да речем, 4K видео, онлайн игри без забавяне и “границата е небето”.

Преминаването към неограничени по трафик планове е отдавна очаквано и желано от потребителите на българския пазар. В същото време, максималното опростяване на тарифната структура премахва всяка несигурност сред мобилните абонати за това какво и на каква цена реално ползват (“неограничени мегабайти” са си неограничени мегабайти). Това ще повиши доверието и вероятно ще донесе дългосрочни ползи за всички участници на пазара.

С днешния си ход Vivacom на практика “повежда хорото” на българския пазар, доколкото е сигурно, че другите два мобилни оператора ще направят промени в същата посока. “Така се придвижваме в посоката, желана от потребителите, и в крак с тенденциите, които вече са факт на развитите пазари в САЩ и Европа. Очакваме конкурентите ни да направят подобни ходове”, сподели пред журналисти Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

Vivacom обяви “край на ограниченията”


Днес Vivacom направи сериозна стъпка към повече прозрачност и достъпност на българския пазар на мобилни услуги. Компанията рязко опростява тарифните си планове, като преминава към изцяло “неограничени” планове. По-конкретно, от този момент нови договори ще бъдат сключвани само по един от петте нови плана (Unlimited), които включват неограничени минути, мегабайти, SMS-и и 5G достъп. Единствено ограничение на потреблението остава различната скорост на интернет достъпа. Телекомът е маркирал скоростта на интернет достъпа в имената на плановете. Например базовият план Unlimited 2 осигурява скорост на download от 2 Mbps, което е напълно достатъчно за чат и рутинно браузване.


Vivacom предлага новите планове с допълнителни отстъпки за клиенти на фиксирани услуги, като по този начин най-ниският тарифен план започва от 18,99 лева. Така на практика телекомът поставя добра долна граница за мобилните услуги на българския пазар - цена около 20 лв за 5G достъп, неограничени разговори, SMS-и и интернет за нонстоп онлайн чат; което звучи добре. В същото време най-високият план Unlimited MAX (59,99 лева или 50,99 за клиенти с фиксирана услуга) осигурява максималната възможна (т.е.неограничена) скорост, което за потребителите означава, да речем, 4K видео, онлайн игри без забавяне и “ границата е небето”. 


Преминаването към неограничени по трафик планове е отдавна очаквано и желано от потребителите. В същото време, максималното опростяване на тарифната структура премахва всяка несигурност сред потребителите за това какво и на каква цена реално ползват (“неограничени мегабайти” са си неограничени мегабайти). Това ще повиши доверието и вероятно ще донесе дългосрочни ползи за всички участници на пазара.


С днешния си ход Vivacom “повежда хорото” на българския пазар, доколкото на практика е сигурно, че другите два мобилни оператора ще направят промени в същата посока - планове с неограничен трафик и опростяване на тарифите. “По този начин се придвижваме в посоката, желана от потребителите, и в крак с тенденциите, които вече са факт на развитите пазари в САЩ и Европа. Очакваме конкурентите ни да направят подобни ходове”, сподели пред журналисти Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.






Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com