Vivacom ще проведе технически тестове на ORAN технологията в България

2515
Vivacom ще проведе технически тестове на ORAN технологията в България
Снимка: Vivacom

United Group и Parallel Wireless се споразумяха да направят технически тестове на новата технология – отворена мрежа за радио достъп (ORAN) – в България, като използват мрежата на Vivacom.

Базираната в САЩ компания Parallel Wireless е водещ доставчик на технологията ORAN, която обхваща мрежи от всички поколения, в т.ч. 2G, 3G, 4G, 5G. Техническите тестове в България ще включват ORAN 2G, 4G и 5G в клъстер от базови станции, които ще демонстрират успешното реализиране на ORAN мрежи както в градска, така и в слабо населена среда. Целта е да се демонстрира мобилна услуга с еквивалентно или подобрено качество, в сравнение със съществуващите традиционни мрежи за радиодостъп (SRAN). Ще бъдат проведени лабораторни и полеви тестове, за да се гарантира, че технологията може да работи на територията на страната и в съществуващата мрежа на Vivacom.

„ORAN разширява избора на доставчици и възможностите за така необходимите иновации в сектора на мобилните радиомрежи“, заяви Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom. „Технологията ще осигури гъвкавост и конкурентоспособност за операторите и по-добри услуги за клиентите. Надяваме се, че тези технически тестове ще бъдат първата стъпка от навлизането на технологията ORAN в България“, допълни Андреев.

25 учебни компании представиха смели бизнес идеи за бъдещето (СНИМКИ)

EM-PAX, Gougoutka и Plantum са учебните компании, които спечелиха първите три места в тазгодишното издание на предприемаческата програм...

Доскоро мобилните оператори можеха да разчитат на ограничен брой доставчици за осигуряване на пълната мрежова инфраструктура, включително хардуер и софтуер. ORAN разделя хардуерните и софтуерните компоненти и по този начин осигурява гъвкавост на мобилните оператори да изграждат мобилните мрежи, като използват компоненти от различни доставчици.

„България е чудесно място за представяне на предимствата на ORAN, демонстрирайки гъвкавостта и адаптивността на технологията. Това дава свобода на United Group и Vivacom да избират различни доставчици, а не да са принудени да се обвързват само с един“, каза Стив Папа, основател и главен изпълнителен директор на Parallel Wireless.

За United Group

Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива дейност в осем държави и има над 15 милиона потребители и близо 15 000 служители. Генерира годишни приходи в размер на близо 2,7 милиарда евро. United Group осигурява най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите една от най-атрактивните селекции на ТВ съдържание от цял свят. Сериозните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират отличното качество на продуктите и услугите, които предоставя на клиентите. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.

Vivacom подобрява EON изживяването с пускането на 20 нови HD канала

Vivacom стартира излъчването на допълнителни 20 телевизионни канала от различни жанрове в страхотно HD качество. Всички клиенти на EON,...

За повече информация: https://united.group/ 

За Parallel Wireless:

Софтуерната платформа ALL G (2G, 3G, 4G, 5G) Open RAN на американската компания Parallel Wireless е внедрена при глобални оператори на мобилни мрежи на шест континента и представлява отворена, сигурна и интелигентна RAN архитектура за осигуряване на безжична свързаност за всички, навсякъде и по всяко време.

За повече информация посетете: www.parallelwireless.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от UNLIMITED TECH GUIDE:

Летният стаж във Vivacom и неговите предимства

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

Велики оферти за 5G смартфони от Vivacom

Супер оферта от Vivacom: Най-качественият оптичен интернет в България с 50% отстъпка за цяла година

Във Vivacom над 700 служители са част от експертни програми за развитие

Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева (СНИМКИ)

Кои са най-гледаните филми и сериали в EON Видеотека през март

Vivacom спечели призовото първо място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ (СНИМКИ)

Специална филмова селекция с Брус Уилис в EON видеотека

Vivacom представя специална празнична селекция от филми в EON видеотека по случай 8 март

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Unlimited Tech Guide