10 ежедневни неща, които всички хора правят грешно

3737
10 ежедневни неща, които всички хора правят грешно
Снимка: Thinkstock/Guliver

Склонни сме да превключваме на автопилот, когато става дума за ежедневна дейност, правейки всичко, без да влагаме много мисъл. Също както децата, ние се учим да се справяме с обикновените задачи, като взимаме пример от възрастните. Има един проблем обаче: няма доказателства, че те ги изпълняват правилно.

1. Държане на волана

Важно е да знаете как точно да държите волана, тъй като това може да ви спаси при автомобилна катастрофа. Най-безопасното място за поставяне на ръцете е централната част (както е показано на изображението). Тази позиция възпрепятства отварянето на въздушните възглавници в ръцете и раменете, като същевременно предпазва главата и тялото.

2. Сваляне на капака на тоалетната чиния

Винаги трябва да сваляте капака на тоалетната чиния, когато пускате водата. Това се прави, за да се възпрепятства "прелитането" на микроби през банята и принадлежностите за лична хигиена (хавлия, четка за зъби и други). Всеки път, когато пускате водата, тя се смесва с малки частици изпражнения и се разпространява във въздуха.

3. Най-доброто време за нанасяне на дезодорант

Най-неподходящото време за нанасяне на антиперспирант е сутрин след взимане на душ. Дезодорантът попада в потните канали и ги запушва. Тъй като нивото на пот сутрин е по-високо, вашият антиперспирант просто се отмива. Най-доброто нещо, което може да направите, е да го нанесете вечер преди лягане. Тогава кожата е по-суха и потните жлези не са толкова активни. Тъй като ефектът на дезодоранта обикновено трае 24 часа, това означава, че сутринта той все още е в порите ви, дори след сутрешния душ.

4. Подредени чекмеджета

Най-добрият начин да използвате пространството, да предотвратите мачкането на дрехите и да улесните тяхното намиране е като ги съхранявате навити вместо сгънати.

5. Кашлица

Още от деца ни казват, че трябва да използваме ръцете си, за да покрием носа и устата, когато кихаме или кашляме, но това е напълно погрешно. Вирусите се разпространяват лесно чрез допир. След кихане или кашляне вие използвате ръцете си, за да отворите вратата, да се хванете за парапета и други. Вместо това използвайте свивката на лакътя или ръкава, за да сведете до минимум разпространението на микроби.

Как да познаете дали подправките, които купувате, са ОТРОВНИ за тялото?

Светът на подправките е ярък и разнообразен. За съжаление, често купуваме нискокачествени стоки и дори евтини имитации. Никой не може д...

6. Почистване на блендера

Защо да отделяте време за почистване на блендера, след като може да направите това само за няколко секунди? Просто изсипете малко вода в него, добавете веро и включете уреда. След това го изплакнете и готово!

7. Поза по време на сън

Спането по корем натоварва гърба и гръбначния стълб. Това може да доведе до болки в различни части на тялото, неспокоен сън и чувство на умора през целия ден. Ако искате да имате здрав гръбнак и шия, е препоръчително да спите по гръб.

8. Клавиатура "на крака"

Ако ръцете ви са винаги студени, задължително прочетете това

Кярам Азатян – флеболог и съдов хирург, заяви, че студените ръце може да сигнализират за здравословен проблем. При такъв симптом ...

Когато се учите да пишете на клавиатура, трябва да я повдигнете, за да може да виждате по-добре бутоните. Това става с помощта на крачетата, разположени в нейната най-долна част. След овладяване на техниката, е желателно да намалите височината на клавиатурата, за да предотвратите болки в областта на китките.

9. Панталони за окачване

Закъснявате за работа, а последното нещо, за което трябва да се притеснявате, е неприятната гънка върху панталона ви. Просто разрежете едно картонено руло от кухненска хартия по дължина, промушете го през закачалката и го залепете. По този начин може да спестите нерви в понеделник сутрин.

10. Обувки

Промушете връзките през горните отвори на обувките (както е показано на изображението), за да създадете нещо, подобно на заешки уши. След това ги кръстосайте и ги завържете здраво. По този начин може да предотвратите развързването на обувките в най-неподходящия момент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кой чай е най-здравословен: пийте 2-3 чаши на ден и вижте резултатите

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно