Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Грешките при пране, които веднага прецакват дрехите ни

18 май 2021, 06:20 часа

Живеем в ерата на технологиите, които улесняват максимално всеки етап от нашето ежедневие. В непрекъсната връзка сме, благодарение на мобилните си телефони, имае всевъзможни кухненски роботи и разбира се, един от най-големите помощници на всяка жена: нейно величество автоматичната пералня.

Понякога явно си мислим, че модерните джаджи вършат цялата работа и от нас се иска само да ги включим. И именно това води до някои не толкова приятни ситуации като например свиване на дрехи, изпрани на грешна промяна; оцветяване на дрехи; повреждане на материи.

Днес ще ви посочим кои са основните грешки, които допускаме при пране и какви са резултатите, до които те могат да доведат.

Грешка 1: Перем всичко на универсална програма

Всяка дреха има различни изисквания за пране и ако искате да я запазите в добро състояние, просто четете етикета. Или иначе казано, ако пуснете мохерен пуловер с полиестер на 40 градуса, след това най-вероятно от размер М например, ще го извадите от пералнята в размер XXS.

Грешка 2: Високата температура е най-добра за дрехите

Сортирайте дрехите според материите, а не само според това дали са бели, или цветни. Ако изперете коприна или вълна на висок градус например, не очаквайте да ги запазите в първоначалното им състояние.

Грешка 3: Перем всичко с един препарат за пране

Ако искате белите ви дрехи да пожълтеят, а цветните – да избелеят, то добре, продължете да използвате универсален препарат за пране. В противен случай обаче нашият съвет е да се сдобиете с подходящи средства за изпиране за различните типове дрехи.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес