Какво трябва да знаем за системата Ниши?

6878
Какво трябва да знаем за системата Ниши?
Снимка: iStock/Guliver

Чували ли сте за системата Ниши? Ако все още се питате какво е това, веднага ви предлагаме заедно да се потопим в историята на създаването на системата Ниши.

Създателят на тази лечебна техника е японският натуропат Кацузо Ниши. Страдайки от ранна детска възраст от чревна туберкулоза, той осъзнава, че има нужда от нещо повече от това просто да спортува. Първата стъпка била да се откаже от лечението с традиционна медицина, тъй като през годините не видял желания резултат. От книгата на Флетчър той получава идеята за степента на важност и правилното хранене:

“Запознах се с метода за гладуване на Синклер, научих за връзката между състоянието на стомашно-чревния тракт и работата на други жизненоважни органи." Постенето обаче не става основа в системата на К. Ниши.

Наред с това той обърнал специално внимание на сърдечно-съдовата система. Именно с кръвта хранителните вещества се пренасят до клетките на тялото. В резултат на това той стигнал до заключението, че е необходимо да се следи здравето на периферната кръвоносна система - съдовете и капилярите. Ниши ги сравнил по важност със сърцето.

Какво представляват Рейки и защо са толкова важни за физическото и психическото ви здраве

Основни твърдения

Системата Ниши се базира на твърдението, че няма заболявания на отделните органи. Болестите са резултат от патологични промени във вътрешните органи, скелета, структурата на телесните течности, както и моралното изтощение. Всички системи на тялото трябва да работят правилно и да бъдат в тясна връзка една с друга. Само при това условие е възможно да се поддържа здравето.

Преди тази лечебна система да стане известна, Ниши преразгледал и подобрил метода си по много начини. През 1936 г. системата е публикувана на английски с превод, а през 1944 г. е публикувана окончателната пълна версия на "Шестте правила на здравето". Самият Кацузо се посветил изцяло на лечението, помагайки на хората, които се обръщали към него за съвет.

Сега в Токио има медицински център, който е специализиран в лечението по метода Ниши, а книгата „Шестте правила на здравето“ е достъпна за желаещите по целия свят. Според нея и правилата на Ниши - човек може сам да направи себе си здрав и щастлив.

Всичките шест здравни правила на Nisha са доста ефективни и много лесни за спазване. Достатъчно е да започнете да тренирате организма си и всичко ще се получи!

Източници:

https://megabook.ru/article/%D0%9D%D0%B8%D1%88%D0%B8%20(%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B0%20%D0%B8%D1%81%D1%86%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F)

https://pokolenie-x.com/?p=19764

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com