Медик разкри как да прикрием миризмата на алкохол

22749
Медик разкри как да прикрием миризмата на алкохол
Снимка: iStock

Маскирането на миризмата на алкохол е проблем за много хора, които искат да запазят дискретност в социална или професионална среда. Въпреки че е важно да се подхожда отговорно към консумацията на алкохол, има ситуации, в които човек може да пожелае да сведе до минимум свързаната с него миризма. Ето някои медицински съвети как да го направите:

Практикувайте добра устна хигиена

Алкохолът може да допринесе за лошия дъх. Редовното миене на зъбите с четка и конец за зъби, както и използването на вода за уста, могат да помогнат за прикриване на миризмата. Изберете вода за уста, която не съдържа алкохол, за да не задълбочавате проблема.

Останете хидратирани

Пиенето на много вода може да помогне за разреждане на алкохола в кръвта и да намали интензивността на миризмата, която се отделя от дъха и кожата ви.

Лекар разкри как алкохолът влияе на всеки орган

Дъвчете дъвка или ментови бонбони

Дъвката без захар или ментовите бонбони могат временно да прикрият миризмата на алкохол. Те също така стимулират производството на слюнка, която може да помогне за отмиване на причиняващите миризмата съединения.

Закусвайте разумно

Храненето с храни с високо съдържание на протеини може да помогне за по-ефективното метаболизиране на алкохола и да намали миризмата му. Изберете продукти като сирене, ядки и нетлъсти меса.

Избирайте по-малко ароматни алкохоли

Някои алкохоли имат по-силни и по-дълготрайни миризми от други. Бистрите алкохоли като водка и джин обикновено имат по-слаби аромати в сравнение с по-тъмните като уиски или ром.

Цитрусови плодове

Цитрусовите плодове съдържат съединения, които могат да помогнат за неутрализиране на миризмите. Изстискването на лимон или лайм в напитката ви или яденето на тези плодове може да бъде полезно.

Парфюм или одеколон

Нанасянето на малко количество парфюм или одеколон може да помогне за прикриване на миризмите на алкохол, но внимавайте да не прекалите, тъй като силните аромати могат да бъдат потискащи.

Свежо облекло

Преобличането в свежи дрехи може да помогне да се отървете от алкохолния аромат, който може да е бил погълнат от предишното ви облекло.

Как да пием и да не миришем на алкохол?

Стойте в добре проветрени помещения

Пребиваването на места с добър въздушен поток може да помогне за по-бързото разсейване на миризмите на алкохол, независимо дали са на закрито или на открито.

Времето е от ключово значение

В крайна сметка даването на време на тялото ви да метаболизира алкохола е най-ефективният начин за премахване на миризмата му. Не забравяйте, че миризмата постепенно ще намалее, докато тялото ви преработва алкохола.

Важно е да се отбележи, че макар тези методи да помагат за временното прикриване на миризмата на алкохол, те не променят и не ускоряват метаболизма на алкохола в организма ви. Отговорното пиене на алкохол и осъзнаването на потенциалните последици винаги са от първостепенно значение. Ако установите, че постоянно ви се налага да маскирате миризмата на алкохол, може би си струва да се замислите върху навиците си на пиене и да потърсите подкрепа, ако е необходимо.

Във всички случаи изборът ви по отношение на консумацията на алкохол трябва да бъде умерен и лична отговорност. Ако имате някакви основни здравословни състояния или притеснения, е препоръчително да се консултирате с медицински специалист, преди да се опитате да прикриете миризмата на алкохол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Невролог: На тази възраст трябва да забравите за алкохола

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Кои зодии може да се изправят пред предизвикателства в годината на Сатурн?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com