Как да пием и да не миришем на алкохол?

13885
Как да пием и да не миришем на алкохол?
Снимка: iStock/Guliver

Въпреки че шофирането в нетрезво състояние и дори след минимална консумация на алкохол е риск за здравето и живота, престъпление и решение, което в никакъв случай не трябва да взимате, един от най-търсените онлайн от шофьорите отговори е този на въпроса как да не миришем на алкохол, когато се качим зад волана след едно питие.

Подобно поведение може да коства живота и е закононарушение, но това не спира водачите на МПС да се чудят как точно да не миришем на алкохол, дори да сме пили. Ще се опитаме да отговорим на този въпрос, подчертавайки че съветите ни са отправени към хора, които не се вълнуват как да се освободят от неприятния аромат на огнената течност, защото искат да надхитрят закона, а поради други причини, непредставляващи риск за живота им и за този на околните.

Бюти съвети: Как да предпазим кожата от вредните ефекти на алкохола?

Влиянието на алкохола върху кожата Алкохолът, по-точно етанолът, който се намира във всяка алкохолна напитка, е невротоксична отрова. ...

Как да не миришем на алкохол, дори да сме пили?

След бурна нощ, полята с обилно количество алкохол, тялото се освобождава от него на следващия ден, като това е свързано с неприятна и остра миризма – неприятно, неудобно и неудачно, ако се намирате на работното си място. Миризмата на алкохол остава часове след злоупотребата с него – докато тялото се освобождава от изпитата течност.

Колкото повече чашки сте си позволили, толкова по-бавно ще се освободи организмът ви от алкохола, тоест толкова по-остра и дълга ще е неприятната миризма около вас на следващия ден. Ако ви предстои тесен контакт с хора, бизнес среща или важно събитие, добре е да ограничите до минимум алкохола предния ден, за да не се чувствате неудобно, ухаейки на бъчва в офиса.

Ако вече сте препили и острата миризма е факт, може да се опитате да я прикриете с тези полезни съвети и трикове:

-          Сдъвчете листо дафинов лист. Не е най-приятното нещо, което се опитвали, но със сигурност е ефективно и ще прикрие и неутрализира аромата на спирт, излъчващ се от вас. Дафиновият лист е евтино, достъпно и лесно решение, когато се чудите как да не миришем на алкохол, след като сме пили.

9 признака, че имате непоносимост към алкохола

Алкохолът може да разболее всеки, ако пие твърде много, но ако сте някой, който има тежки реакции след едно-две питие, може да имате не...

-          В случай че дафиновият лист ви идва твърде силен  и не понасяте аромата  и вкуса му, може да опитате да го замените с магданоз. Магданозът е любима зелена подправка на много хора, така че едва ли ще имате проблем с консумацията му. Освен че ще прикрие неприятната миризма на алкохол, магданозът ще  ускори и процеса на отстраняване на продуктите от разпада на силните спиртни напитки от тялото, тоест ще ви помогне да се съвземете по-бързо след тежка нощ, придружена с много пълни чаши. Коренът от магданоза може да сдъвчете суров, да добавите към салатата си или да си направите отвара от листата, като ги оставите да престоят във гореща вода, прецедите, изчакате да изстине и след това консумирате.

-          Друга подправка от кухнята, която ще ви помогне да се справите с неприятната ситуация и отговаря на въпроса как да не миришем на алкохол, когато сме пили, е карамфилът. Сдъвкването на няколко карамфилчета е чудесен начин за замаскирате аромата на спирт, излъчван от устната ви кухина.

-          За любителите на цитрусите има тръпчиво решение на проблема – лимоните. Може да ги консумирате на резени или да ги добавите към водата, от която ще имате голяма нужда след дехидратацията, причинена от алкохола.

-          Ободряващото кафе, но не изпито от машината, а сдъвкано на зърна, е друг възможен отговор на въпроса как да не миришем на алкохол след дълъг запои.

-          Налични са и множество други народни средства от домашната аптечка и килера, както и медикаменти, които са ефективни за целта и могат да бъдат закупени от аптечната мрежа. Само не прекалявайте с тях, те са за инцидентна употреба, а не за всеки ден.

Ако един месец не пиете АЛКОХОЛ, с вас ще се случи ето ТОВА

Ако човек иска да се откаже от алкохола, още по-добре. Той не е жизненоважен за нас, така че единственото, което трябва да направим, е ...

Ментовите бонбони и много други храни и подправки с остър аромат също ще ви бъдат полезни. А ако все още около вас се усеща аромат на спирт, не се притеснявайте – винаги може да се оправдаете с шишето с дезинфектант, което редовно използвате за почистване на ръцете си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com