Модулни кухни – топ 5 предимства

15870
Модулни кухни – топ 5 предимства
Снимка: iStock/Guliver

Модулните решения са все по-предпочитан начин за обзавеждане. Всеки би искал да се вихри във функционални и модерни модулни кухни, не само заради тяхната красота, но и заради много други техни предимства. Ето петте най-съществени:

1. Цена

Една от основните причини комбинациите от модули да са предпочитани пред направените по поръчка е тяхната по-ниска цена. Когато се произвеждат серийно много на брой шкафове, единичната стойност е значително по-добра от тази на индивидуално направен. В същото време, всяка модулна система за кухня позволява да комбинирате различни като размер и вид шкафове, така че да паснат точно на вашето пространство. Добра цена е относително понятие, в зависимост от индивидуалните възможности на всеки човек. Но няма някой, който е обновявал дома си и да не се е сблъскал с факта, че кухнята и банята изразходват най-голяма част от бюджета за обзавеждане. Така че по-изгодното решение в лицето на модулните кухни е сериозно предимство.

2. Избор от цветове

Повечето модулни системи предлагат поне четири-пет варианта на цвят, а някои и много повече. Ярки нюанси в лайм, лила, червено, универсални цветове в бяло, черно, сиво, бежово, а също и естествени отенъци на дъб, череша и елша. Съчетанието на горен и долен ред кухня става все по-актуално в интериора. Така модулите ви дават огромен диапазон от цветови възможности. Можете да комбинирате дървесни жилки на долния ред и дюс цвят на горния. Изборът на цветове позволява и да съчетаете кухнята с останалата гама в интериора. Още повече, че в съвременните домове, дневната зона е едно голямо общо помещение, което събира кът за готвене, хранене и гледане на телевизия  в едно пространство.

3. Функционалност

Освен, че можете да избирате цвета – можете да избирате и вида шкафове. В зависимост от серията модули, ще откриете различни по предназначение, с много удобни екстри. Специален модул за подредба на бутилки вино, така че да имате у дома собствен вино кът. Има и такива с вътрешни отцедници за съдове – измивате, прибирате в шкафа сушилник и плотът остава свободен за готвене. Колонните шкафове също са супер практични. Позволяват да вградите фурната на нивото на ръцете ви, така че да се навеждате, когато печете нещо апетитно. Или пък да поставите в тях хладилник за вграждане. Да не забравяме и късметлиите, които имат достатъчно място за остров. Модулните кухни от определени серии, включват и избор от остров шкафове.

4. Размери и форма

Всяка домакиня има различно предпочитание как да изглежда нейната кухня. Освен личния вкус, размерите на помещението също са ключов критерий. Може много да искаме П-образна кухня, но ако няма как да я съберем – трябва да направим компромис. Модулите дават възможност да комбинирате различни размери шкафове и да ги подредите спрямо възможностите на стаята. Кухни - ъглови, прави, само долен ред – възможностите са много. Позволяват да имате два двойни шкафа един до друг, дори и в по-малко пространство,  тъй като всеки модел се предлага в няколко варианта на ширина. Изводите за вода също са важни в подредбата – обичайно шкафът за мивка се поставя в близост до този за вградена съдомиялна. Те също варират в ширината, така че да изберете подходящата за вас дължина.

5. Дизайн

Независимо дали предпочитате класическата визия или сте привърженик на модерния силует – модулните кухни предлагат модели за всяко интериорно решение. Всъщност, това е и първото, което човек прави, когато избира кухня. Спира се на стила, който харесва и чак тогава избира различните размери и функции шкафове от съответната серия. В последните години наблюдаваме тенденция за все по-често завръщане на вечната класика, но в нов, модерен прочит. Ретро като стилистика кухни, с всички съвременни екстри – плавно затварящи се вратички, модерни цветове, шкафове с вградени уреди, регулиращи се крачета. Но запазили романтичното очарование на първоизточника.

Това са само част от многото предимства на една кухня, направена от модули. Стига да имате въображение – можете да постигнете всяка една комбинация, която ви дойде на ум. Но дори и да нямате яснота какво искате от новата ви кухня и как е най-добре да изглежда тя – модулните системи също са добро решение. Проектантите в Хоп мебели са се погрижили да разработят десетки визуализации. Така че да можете да разгледате различни завършени проекти от всяка серия и да ви е по-лесно да решите коя от тях най-много отговаря на вашия вкус и нужди. А най-хубавото е, че винаги можете да махнете и добавите кухненски шкафове. Освен това, можете да видите и различни варианти на термо устойчив плот и да прецените кой цвят най-много отива на модулната серия, която сте избрали. Както и при модулите, така и при плотовете имате различни варианти за избор. Не случайно казват, че кухнята е сърцето на дума. Затова и да разполагате с огромен избор от възможности е от съществено значение – в сърцето на дома ще прекарвате много време с любимите си хора. В нейното обзавеждане са вложили сърцето си и голям екип от професионалисти – проектанти, дизайнери, консултанти и монтажисти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Симптоми на излишък на витамин D в организма и защо е опасен

Зодиите, които често се влюбват от пръв поглед

Този тип служител е най-склонен към бърнаут на работа

На тези зодии им се налага да се борят за любовта си

Какви храни и напитки могат да причинят високи триглицериди

7-те най-добри храни за черния дроб

Зодиите, които умеят да лекуват по природа

Ако имате запек внимавайте с тези храни и напитки

4 зодии, които имат най-привлекателната форма на устните

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com