Неподозираните приложения на клечките за зъби в домакинството

4066
Неподозираните приложения на клечките за зъби в домакинството
Снимка: iStock/Guliver

Клечките за зъби са тези малки дървени пръчици, които се използват предимно, за да отстраним остатъците от храна, застанала между зъбите ни. Има ги във всяко домакинство и са неизменен атрибут на масата, за да ни бъдат под ръка, когато са ни необходими. Те обаче могат да имат още много и различни приложения, за които дори и не подозирате и именно за тях ще ви разкажем днес.

Различните приложения на клечките за зъби

В градинарството

На градинарите често им се случва да установят, че маркучът, с който поливат градината си, е пробит. Ако и вие имате този проблем, можете лесно да го поправите с клечка за зъби. За целта пъхнете леко част от нея в дупката и след това внимателно отчупете останалата част. Когато пуснете водата да тече през маркуча, тя ще раздуе дървото и то ще се разшири и ще стане като тапа, която ще запуши дупката и ще реши проблема.

Клечките за зъби имат и още приложения в градината. Едното от тях е да забиете няколко от тях покрай стеблата на зеленчуците, за да ги предпазите от червеи или гъсеници. Другото им приложение в градината е, че с тяхна помощ можете да проверите дали вашите насаждения се нуждаят от вода. Какво да направите ли? Просто забодете клечката в пръстт. Ако е суха, след като я извадите, това е знак, че трябва да ги полеете.

Необичайни употреби на четката за зъби в домакинството

Запълване на драскотини

Много често по мебелите у дома се появяват драскотини, които трудно бихте премахнали. Не можете да нанесене боя с приблизително същия цвят с помощта на четка, защото тя е широка и ще остави широка ивица, която ще се откроява и така ще направи проблема още по-видим. От полза би ви била в случая клечка за зъби, която леко да натопите в боята и с която внимателно да запълните драскотината.

В сладкарството

Клечката за зъби намира приложение и в сладкарството, защото много домакини проверяват готовността на печивата си именно с нея. Те знаят, че дори времето за печене да не е изтекло, щом клечката излезе суха, значи сладкишът е готов.

В кухнята

За да предотвратите храната ви да изкипи, докато готвите, и за да не се налага след това да чистите с часове печката има един малък трик, който можете да приложите. Вземете клечка за зъби и леко я пъхнете под капака, като така той ще остане леко открехнат, за да може парата да излиза навън.

Вместо кибритена клечка

Свещичките върху тортата обикновено палим с кибритена клечка, която обаче изгаря твърде бързо и се налага да запалим втора и трета. Вместо това за тази цел можете да използвате клечка за зъби, която гори много по-бавно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com