Невероятните ползи за децата от конната езда

19944
Невероятните ползи за децата от конната езда
Снимка: Конна база "Тракиец"

Детството е пълно с вълнуващи истории и ролеви игри, така че конната езда е своеобразно почукване на вратата на свят, населен от понита, еднорози и магични същества. Този спорт несъмнено ще добави ново измерение към въображението и емоциите на детето, съветват от конна база "Тракиец". Днес ще ви представим 5 причини, поради които извеждането на децата от дивана върху седлото носи голямо разнообразие от физически, умствени и социални умения.

1. Фитнес и здраве

Всеки вид спорт носи ползи за физическото здраве и конната езда не е по-различна. Но важността на децата да бъдат на чист въздух е поредното предимство, особено във времена, в които се препоръчва избягването на затворени пространства. Психическите ползи от прекараното време на открито, в компанията на страхотно животно, също не са за подценяване – децата стават по-спокойни и концентрирани.

2. Развива слух, наблюдателност и усет

За да си "сътрудничите" с кон, е важно да използвате множество сетива. Трябва да наблюдавате как се държи коня, да слушате инструктора, когато обяснява и да усещате коня, когато го яздите. Това обикновено е несъзнателен процес, който постепенно се превръща в ценни умения, които децата могат да използват в живота.

3. Събира ги с нов кръг от хора

Извеждането на децата извън зоната им на комфорт, в нова среда, е чудесен начин да развиете социалните им умения. Ездата несъмнено води до срещи с нови хора, а приятелствата, създадени в дисциплинирана, но все пак различна обстановка, често са дълги и полезни.

4. Помага им да разберат собствените си граници

Конната езда е доста вълнуваща, но пък галопирането може да бъде и страшно за малчуганите, защото не са в контрол на ситуацията. Точно това насърчава децата да слушат внимателно себе си и да разберат своите граници.

5. Засилва самочувствието

Язденето и грижата за животно с такива размери наистина може да повиши самочувствието на децата. С всеки урок те стават все по-уверени в себе си и в своите възможности.

Ако и вие искате вашето дете да се докосне до прекрасния свят на конете, посетете конна база "Тракиец". Можете напълно да се доверите на екипа от квалифицирани инструктори, които подхождат индивидуално към всяко дете. Там малките могат да заобичат животните, да подобрят своята концентрация и рефлекси, а също така да се научат на дисциплина. Всичко това се случва в хубавата база на "Тракиец", която разполага с открит и закрит манеж. 

Научете повече за конна база "Тракиец" ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com