Оказва се, че никой не знае какво значат символите на пералната машина

28101
Оказва се, че никой не знае какво значат символите на пералната машина
Снимка: iStock/Guliver

Заглеждали ли сте се някога в бутоните на вашата пералня? А замисляли ли сте се какво означават те? Истината е, че вероятно всички сме правили това в един или друг момент от нашия живот- и всички знаем, че понякога може да бъде доста разочароващо.

Контролните панели на този уред разполагат с много различни символи, което предполага, че имат различни функции и са в състояние да изпълняват всички видове цикли. Повечето хора обаче използват само някои от тези опции.

Ние знаем, че те работят в наша полза. И сме щастливи, че може да ги използваме. Но игнорирайки различните функции, не се възползваме максимално от това, което нашите перални могат да предложат и пропускаме шанса да направим живота си много по-лесен.

Разбулване на мистерията около символите на пералната машина

Това, което трябва да знаете, е, че има различни модели перални машини. Следователно, липсва последователност при отделните марки - или така казано, символите, използвани при едни, може да не се срещнат при други.

В този случай е най-добре да потърсите помощ в ръководството на употреба. По този начин може да разберете какво означават различните пиктограми и как да направите правилния избор на отделните натоварвания.

Всички знаем, че ръководствата за употреба са лесни за губене - и че хората, които се местят в ново жилище или живеят под наем, разбират, че техните отдавана липсват. Не се отчайвайте обаче, тъй като издирването на марката и модела на вашия уред в интернет ще ви отведат до онлайн версията.

За съжаление, нещата стават малко по-сложни, ако не може да намерите ръководството в печатна или електронна форма.

Но ние сме подготвени за подобни ситуации. И се надяваме, че следната статия може да ви помогне да разберете по-добре какво означават символите на пералната машина.

Символи на пералнята и тяхното значение:

Перо и цвете

Перата често се използват за изобразяване на пране на чувствителни или деликатни дрехи. Това е много важно, тъй като текстилните изделия могат да се повредят, ако се "пуснат" на нормална програма.

Стрелки

Бързите или супер бързи цикли са представени от множество стрелки в една и съща посока, разположени (в повечето случаи) под очертанията на вашата пералня. Тази опция е доста полезна, особено ако нямате достатъчно време, за да прострете дрехите и да предотвратите тяхното мачкане.

Пеперуда

Пеперудата символизира коприната, която е деликатно текстилни изделие. Следователно, нейното пране в правилната настройка (т.е. тази) е задължително.

Пълна или частична спирала

Задължително прочетете това, ако често купувате риба от магазина

Световната здравна организация насърчава хората да консумират повече риба, защото така се намалява рискът от развитие на ракови заболяв...

Пълната спирала означава бързо въртене, докато частичната - бавно. Тази настройка помага за намаляване на гънките - нещо, което може да имате предвид, когато перете трудни за гладене дрехи.

Символ E

Символът E означава икономия. Това може да бъде чудесен начин за намаляване на текущите разходи, тъй като допринася за редуциране на използваното количество електроенергия и вода. Тези от вас, които искат да сведат разходите до минимум, могат да намерят тази функция за много полезна.

Номерирани дрехи

Тениските с номер върху лицевата страна изобразяват спортни дрехи. Всички знаем колко мръсни могат да станат нашите футболни комплекти или спортни екипи, така че тази опция е идеална за премахване на следите от кал и пот по тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно