Пет погрешни твърдения за водното подово отопление

2480
Пет погрешни твърдения за водното подово отопление
Снимка: iWoman.bg/Славея Лазарова

Наблюдава се тенденцията все повече домакинства, на които им предстои ремонт да обмислят възможността за отопляване с водна подова инсталация. В зависимост от това какъв е топлинния източник се отчита и различна ефективност, но при всички положения се говори за такива, които са много приоритетни и гарантиращи икономичност на потребителите. Наред с някои водещи ползи, които няма как да не бъдат отчетени в Интернет пространството попадаме на различни твърдения, които биха повлияли на избора ни. Дали информацията е достоверна и отговарят ли схващанията на истината са въпросите, които ще дискутираме в днешната тема посветена ва водно подово отопление цени.

По-трудоемко като монтаж

Това, че се използват тръби, по които циркулира топлата вода, а не нагреватели наподобяващи кабели е в основата на това да се твърди, че водното е с много по-трудоемък монтаж. Всъщност така или иначе е необходимо да се предвиди, че при такъв тип отопляване е важно преди полагане на изолации и декоративни подови настилки да се предприемат монтажни действия. За да няма топлинни загуби и за да не топлите тавана на съседа е добре да се спазят всички ръководства за инсталация и монтаж, които и в двата варианта изискват съответното професионално внимание.

Инсталацията е по-скъпа от тази с радиатори за парно

Принципа на циркулиране на водата е идентичен т.е. става въпрос за източник, който загрява водата и я изпраща към топлотреносителя за равномерно разпространение. С оглед на това, че е нужен много повече труд и усилия за да се инсталира водната система то логично и крайната цена, която клиентите ще заплатят е по-висока, посочват от сръбският сайт Rating.rs. Но пък все пак става въпрос за дългосрочна и перспективна инвестиция, която освен това е доста по-дискретна със сигурност потребителите са склонни да вложат до около 30 % повече средства в по-съвременна и актуална възможност за поддържане на приятен микроклимат.

На фона на това, че е доста по-ефективно и икономично водното подово отопление е с доказано по-ниски разходни показатели, което от своя страна го прави по-интересно за домакинствата.

Нужно е повече време за да се достигне желаната температура

Принципа на подовото водно отопление е идентичен с този на радиаторите за парно. Скоростта на затопляне на стаята зависи от:

- Вид на подовата настилка;

- Дебелина на пласта замазка, под която са монтирани тръбите;

- Обща квадратура на инсталацията;

- Площ на помещението.

Всеки един от аспектите има отношение върху това дали отопляването ще се извърши бързо или с по-бавни темпове. Приоритетно е върху това да се помисли още при избора и инсталацията на системата за да не се окаже отоплението не толкова ефективно от очакваното.

Ефекта подути крака

Прекомерното загряване на температурата на краката води до отоци и подуване. Навярно сте имали удоволствието да го изпитате на собствен гръб. През зимния сезон едно от твърденията, които отказват много клиенти е именно поради това, че подовата водна система води до хронично подуване на ходилата.

Имайте предвид, че това с такъв тип отопляване е невъзможно, тъй като самите инсталации са проектирани да работят така, че температурата да не надвишава 33-35 °C. Обикновено този ефект се получава при прекалено високи температури и дълго стоене в една поза, което у дома е неприложимо и невъзможно да се случи.

Не е достатъчно безопасно

Ето това е най-неоснователния мит, който се тиражира в Интернет пространството. Всъщност се оказва, че именно водното подово отопление е това, което се счита за:

- Най-дискретно - поради невидимия монтаж и деликатен режим на работа;

- Здравословно, защото се намалява до минимум завихрянето и разпространението на фини прахови частици, бактерии и алергени;

- Не изсушава въздуха;

- Изключително безшумно е и по никакъв начин не смущава нощния ви сън.

Надяваме се, че успяхме да развенчаем някои от неверните твърдения, които са напълно неоснователни и погрешни що се отнася до отопляването с водна подова инсталация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Митове и истини за здравословното хранене, които всеки трябва да знае

Почистване на ламиниран паркет – с какво най-лесно се прави?

С екрана нагоре или надолу: Ето как да удължите живота на телефона си

Заменете сьомгата с тази много по-полезна и евтина риба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно

Тези зодии със сигурност ще ви предадат
Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Пазете ли се от предателство във връзките си? Независимо дали става въпрос за приятелство, романтично партньорство или професионално сътрудничество,...