С тези трикове завинаги ще промените градината си (ВИДЕО)

8609
С тези трикове завинаги ще промените градината си (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Някои обичат градинарството, а други обичат да стоят възможно най-далеч от този процес. Независимо дали принадлежите към първата или втората група - винаги е хубаво да знаете няколко градински трика, които ще ви спестят време и пари. Ето защо събрахме тези 10 градински фокуса за вас.

1. Използвайте вестник срещу плевели

Дори за тези, които обичат градинарството, плевенето може да бъде много досадно. Знаете ли, че можете да предотвратите растежа на плевели във вашата градина, като използвате вестник?

Метод:

Поставете стар вестник върху мястото, което ще плевите. Намокрете вестника и го покрийте изцяло с пръст, като силно притискате почвата към вестника. По този начин плевелите (под вестника) не получават слънчева светлина или кислород, което ги задушава. Вестникарската хартия също е био разградима, така че не е нужно да се тревожите, че замърсявате.

2. Използвайте готварски спрей с вашата косачка

Косите ли редовно тревата и дали тревата полепва по остриетата на вашата косачка? Можете лесно да предотвратите това, като напръскате ножовете на вашата косачка със спрей-олио за готвене. В резултат на това тревата се прилепва към остриетата много по-лесно.

3. Отглеждайте собствени домати

Не е нужно да купувате семена, ако искате да отглеждате свои домати. Всичко, от което се нуждаете, е саксия, почва и презрял домат. Нарежете домата на филийки и напълнете саксия до около три четвърти с пръст. Поставете нарязаните резенчета домати и притиснете леко. Покрийте доматите с малко пръст и натиснете отново. Поставете саксията на слънчево място и от време на време поливайте почвата.

След като разсадът е готов, можете да ги пресеете. Има голяма вероятност десетки доматени растения да се покажат от почвата. Ако всичко върви добре, едно доматено растение може да даде десетки домати. Четири доматени растения вероятно са повече от достатъчни. Внимателно пресадете четири растения в отделни саксии и след това оставете доматите да растат и да раждат вкусни плодове.

4. Използване на чесън срещу охлюви

Охлювите редовно ли се хранят с растения във вашата градина. Има естествено решение, което можете да използвате, за да изгоните охлювите. Всичко, от което се нуждаете, е чесън. Охлювите не обичат острата миризма на тази билка. В момента, в който мекотелите усетят миризмата на чесън, те ще стоят настрана от скилидките или луковиците чесън.

Метод:

Натрошете две цели глави чесън и ги сложете в купа или кофа.

Сварете 1 литър вода и го изсипете върху счуканите глави чесън и оставете да престои 20 минути.

Внимателно изсипете водата в бутилка с пулверизатор (като се уверите, че водата е достатъчно охладена).

Напръскайте растенията, които често са нападани от охлюви, с чесновата вода и ще забележите, че охлювите започват да изчезват. Толкова е лесно, да!

5. Отгледайте си джинджифил сами

Джинджифилът съдържа различни минерали, фибри и витамин С, но и уникален вкус. Затова тази подправка е страхотен помощник за кухнята. И ако обичате градинарството, защо не отгледате свой джинджифил? Отглеждането на джинджифил е супер лесно. Всяка малка пъпка корена от джиджифил може да се превърне в цяло растение. Просто купете парче джинджифил от супермаркета и го засадете в земята.

6. Отглеждайте свой собствен чесън

Докато сте се захванали със засаждането на джинджифил у дома, не спирайте дотук и засадете и малко чесън! Отглеждането на собствен чесън също е много лесно. Имате ли чесън у дома, който вече е покълнал? Засадете го в почвата и преди да разберете, ще имате чесън.

Ето какво да направите, ако листата на доматите ви пожълтеят

Пожълтели листа на доматите след засаждането им е често срещано явление в много от градините. Какво трябва да се направи, ще разберете ...

7. Използвайте розмарин и мента в борбата с осите

Всяко лято те се връщат отново: осите. Тези насекоми жилят неприятно и по-скоро искаме да стоят далеч от нас. Така че определено не искате да намерите гнездо за оси под покрива или рамката на къщата или апартамента си. За щастие, можете лесно да предотвратите това с помощта на малко розмарин и мента.

Метод:

Вземете няколко клонки пресни билки. Най-добре би подействала комбинация от розмарин, мента и мащерка.

Завържете билките на малки букети.

Закачете букета на място, където често виждате оси. Например поставете билките под стелажи, навеси, ъгли.

Как да се борим ефективно със сляпото куче? (ВИДЕО!)

Почти няма градинар, чиято продукция поне веднъж да не е пострадала от набезите на сляпото куче. Независимо дали става дума за картофи,...

Силната миризма на тези билки ще възпира осите, като ги държи далеч.

Чувате ли още жужене или ги виждате как летят наоколо на място, където виси букетът ви? Тогава е време да го смените с нов.

9. Използвайте босилек, за да отблъснете комарите

Подобно на осите, комарите не са фенове на силния аромат на някои билки. Например, знаете ли, че комарите не обичат миризмата на лавандула и босилек? Комарите също не обичат маточина и мента. Така че, ако искате да се отървете от комарите в градината си, добре е да засадите една от тези билки на няколко места в нея.

10. Използвайте канела за борба с комарите

Ето още един съвет за борба с комарите: поръсете канела около растенията в градината, където виждате много комари. Комарите, както и други насекоми, не харесват тази миризма и стоят далеч от тази миризма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Митове и истини за здравословното хранене, които всеки трябва да знае

Почистване на ламиниран паркет – с какво най-лесно се прави?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини
5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Всеки жител на големия град е подложен на атака от токсини. Урбанизацията, развитието на технологиите подобриха качеството на живота ни, но доведоха...