Тази тройна природна комбинация прочиства белите дробове

39664
Тази тройна природна комбинация прочиства белите дробове
Снимка: iStock/Guliver

Комбинацията от лук, мед и куркума създава мощна отвара, за която се смята, че има значителни ползи за здравето на дихателните пътища, особено за поддържане на белодробната функция. Всяка съставка в това природно средство допринася с уникални свойства, които, когато се комбинират, образуват цялостен подход за насърчаване на доброто състояние на дихателните пътища.

Лукът, основен продукт в много кухни по света, съдържа съединения с мощни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Едно от тези съединения е кверцетинът, известен със способността си да намалява възпалението и да се бори с оксидативния стрес. В контекста на здравето на белите дробове тези противовъзпалителни свойства могат да помогнат за облекчаване на симптомите, свързани с респираторни заболявания, и за насърчаване на цялостната белодробна функция.

Започнете да пиете вода с куркума всяка сутрин и вижте какво ще се случи с тялото ви

Медът, естествен подсладител, почитан заради лечебните си свойства, се използва от векове в различни култури заради потенциалните си ползи за здравето. Неговите антимикробни и противовъзпалителни свойства го правят популярен избор за успокояване на дразненето на гърлото и кашлицата. В контекста на здравето на белите дробове медът може да осигури защитно покритие на дихателните пътища, което потенциално да намали дразненето и да насърчи успокояващ ефект върху белите дробове.

Куркумата, яркожълта подправка, която често се среща в ястията с къри, съдържа куркумин - съединение, известно със своите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Куркуминът е изследван заради потенциала му да облекчава възпаленията в дихателната система, което го прави обещаващ компонент в подкрепа на здравето на белите дробове. Антиоксидантното му действие може също така да помогне в борбата с оксидативния стрес, който е от решаващо значение за поддържане на цялостното благосъстояние на белите дробове.

Когато тези три съставки - лук, мед и куркума - се комбинират, те създават мощен еликсир, за който се смята, че синергично засилва индивидуалните им ползи. Противовъзпалителните, антиоксидантните и успокояващите свойства на тази смес могат да допринесат за здравето на дихателните пътища чрез намаляване на възпалението, насърчаване на чисти дихателни пътища и подпомагане на естествените защитни механизми на организма срещу дихателни предизвикателства.

Яжте куркума с кисело мляко и кажете „Чао“ на излишните килограми

За да приготвите това подкрепящо белите дробове средство, нарежете на ситно или пасирайте една глава лук и я смесете със супена лъжица мед и щипка куркума. Някои варианти на рецептата могат да включват допълнителни съставки като джинджифил или лимон за допълнителен вкус и потенциални ползи за здравето. Някои смятат, че редовната консумация на тази смес, независимо дали е самостоятелна или добавена към топла вода, чай или друга напитка, подпомага дихателните пътища.

Важно е да се отбележи, че въпреки че тези естествени съставки обикновено се считат за безопасни за повечето хора, хората с алергии или специфични здравословни състояния трябва да бъдат внимателни и да се консултират със здравен специалист, преди да включат нови средства в ежедневието си. Освен това това естествено средство не трябва да се счита за заместител на професионалния медицински съвет и лечение на респираторни заболявания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

4 причини защо първи трябва да му изпратите съобщение

Естествени средства за облекчаване на болки в стомаха

Напитка от лимон, лавандула и кисело мляко – за какво е толкова полезна?

Това са ядките, които подобряват настроението. Похапвайте ги всеки ден!

Зодиите, които винаги имат благословията на Бог

Овесените ядки и как те ни помагат да се отървем от безсънието?

Как се вади кърлеж правилно, така че да не се скъса?

Три лесни стъпки за освежаване на лицето преди лятото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Смешни стереотипи за зодиакалните знаци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно