Тези места и неща в дома ви трябва да ги чистите всеки ден!

10197
Тези места и неща в дома ви трябва да ги чистите всеки ден!
Снимка: iStock/Guliver

Домът ви може да се замърси много бързо, ако не внимавате. Всъщност най-сигурно е да се наложи да почиствате редовно заради деца, домашни любимци, семейни събирания и др. От съществено значение е периодичното почистване, за да се елиминират вредните микроби и бактерии, особено на фона на глобалната пандемия, която ни накара да тичаме до най -близкия магазин за дезинфектант.

Ето няколко домакински предмета, които трябва да почиствате всеки ден.

1. Гъби

Ние търсим добра гъба за избърсване, абсорбиране и премахване на мръсотия по всички твърди повърхности. Но с толкова голяма дейност, гъбите се замърсяват и като основен инструмент за почистване във вашия дом, препоръчваме да почиствате гъбите си всеки ден с малко вода и  сода за хляб, за  да сте сигурни, че тези удобни предмети ще останат чисти и свежи в дългосрочен план.

2. Съдове

Оставянето на съдовете в мивката за една нощ е нещо, което много хора правят, но не е нещо, което трябва да се повтаря. Хранителните частици и водата са перфектните съставки за бактерии. За кухненските мивки се съобщава, че имат най -високата концентрация на бактерии в целия дом. 

3. Кухненски плотове

Говорейки за предмети в кухнята, които се нуждаят от ежедневно внимание, вашите кухненски плотове вероятно са най-използваните повърхности във вашия дом и лесно привличат мръсотията. Те приютяват микроскопични организми, които могат да бъдат вредни за вашето здраве. Използвайте дезинфекцирана гъба и изпитан продукт за унищожаване на микроби.  

4. Масата за хранене

Масата в трапезарията има своя справедлив дял в семейните вечери. Остатъците от храна могат да останат и да започнат да развиват опасни бактерии, мухъл и множество други неща. В зависимост от типа кухненска маса, която имате, първо ще трябва  да премахнете праха, за да можете да я почистите добре. 

За конкретни видове маси за хранене следвайте тези прости инструкции за почистване:

•             Дърво - Използвайте топла вода и кърпа от микрофибър, за да избърсвате масата за хранене след всяко хранене. Почистете излишната влага с чиста кърпа, за да избегнете петна и повреди. 

 

•             Стъкло - Дезинфекцирана гъба, топла вода и сода могат да направят чудеса на стъклената маса. Разтворът за почистване на стъкло винаги е чудесен начин да накарате масата да блести след измиване.

 

•             Метал - Можете да използвате кърпа или гъба, за да избършете метална маса, но избягвайте да използвате абразивната страна на гъбата за храни, които са залепнали, за да не я повредите. 

5. Плот в банята

Подобно на кухненските плотове, плотовете за  баня  могат да приютят хиляди микроби и бактерии, които могат да навредят на вашето здраве. Но тъй като фекалните вещества могат да ги достигнат, има повече причини за безпокойство, когато плотовете за баня останат недокоснати. Някои от най -често срещаните видове бактерии, открити на плотовете за баня, включват Е. coli, стрептокок и салмонела. За да дезинфекцирате напълно и естествено вашите плотове за баня, смесете чаша гореща вода и чаша бял  оцет. Поставете сместа в бутилка със спрей и почистете старателно. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно