Този чай успокоява, понижава кръвното налягане и намалява теглото

96335
Този чай успокоява, понижава кръвното налягане и намалява теглото
Снимка: iStock

Белият чай, известен с деликатния си вкус и многобройните си ползи за здравето, е признат като нещо повече от успокояваща напитка. Освен приятния му вкус и ниското съдържание на кофеин се смята, че белият чай притежава свойства, които допринасят за успокояване на ума, понижаване на кръвното налягане и подпомагане на намаляването на теглото.

Едно от забележителните качества на белия чай е успокояващият му ефект върху нервната система. Чаят съдържа аминокиселина, наречена теанин, която е известна със своите релаксиращи и облекчаващи стреса свойства. Теанинът насърчава производството на алфа вълни в мозъка, предизвиквайки състояние на релаксация, без да причинява сънливост. По този начин редовната консумация на бял чай може да допринесе за намаляване на стреса, осигурявайки естествено средство за тези, които търсят спокойствие в ежедневието си.

5 ползи за здравето от чая Ройбос плюс неговите странични ефекти

Проучванията сочат, че белият чай може да има положително въздействие и върху нивата на кръвното налягане. Високото кръвно налягане, или хипертонията, е често срещан здравословен проблем, свързан с повишен риск от сърдечносъдови заболявания.

Смята се, че наличието на полифеноли, по-специално катехини, в белия чай играе роля за разширяването на кръвоносните съдове, като спомага за отпускането им и подобрява притока на кръв. Като насърчава сърдечносъдовото здраве, белият чай може да допринесе за поддържането на здравословни нива на кръвното налягане, осигурявайки потенциална превантивна мярка срещу хипертония.

Освен това потенциалните свойства на белия чай за намаляване на теглото привличат вниманието в сферата на здравето и благосъстоянието. Белият чай е минимално обработен, което му позволява да запази по-висока концентрация на антиоксиданти в сравнение с други видове чай. Тези антиоксиданти, включително катехините, се свързват с повишения метаболизъм и изгарянето на мазнините.

Белият чай може да подпомогне контрола на теглото, като подобри способността на организма да разгражда и използва натрупаните мазнини. Въпреки че самият бял чай не е магическо решение за отслабване, включването му в балансирана диета и активен начин на живот може да допълни общите усилия за сваляне на излишните килограми.

Какви са невероятните ползи от пиенето на чай всеки ден

Важно е да се отбележи, че макар тези потенциални ползи от белия чай да са обещаващи, индивидуалните реакции могат да варират. Фактори като цялостното хранене, физическите упражнения и други начини на живот също играят решаваща роля за постигането и поддържането на добро здраве. Както при всички твърдения, свързани със здравето, консултацията със здравен специалист е препоръчителна за индивидуален съвет.

Белият чай предлага нещо повече от удоволствие от пиенето на чай; той обещава успокояване на ума, поддържане на сърдечносъдовото здраве и потенциално подпомагане на контрола на теглото. Тъй като изследванията продължават да разкриват пълния спектър от ползи от белия чай, той е освежаващ и здравословен избор за тези, които търсят цялостен подход към благосъстоянието.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Това е начинът за понижаване на кортизола без добавки

Защо този витамин е толкова важен?

Сигнали, които са показател за недостиг на магнезий

4 основни причини за ранна остеохондроза и 11 начина да я избегнете

Каква трябва да е диетата при болки в стомаха? (примерно меню)

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Всяка домакиня ги има в кухнята си: Само 2 съставки, с които да премахнете ръжда

Как да се справим с натрапчивите мисли, които ни обземат понякога?

Без препарати: Ето как за секунди да отпушите канала на мивката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com