Защо е полезен сокът от джинджифил

13124
Защо е полезен сокът от джинджифил
Снимка: Thinkstock/Guliver

Джинджифилът, наричан още имбир и исиот, е популярно растение, чиито корени са използвани първоначално в Индия и Китай още от древността.

По-късно се разпространява и в Европа, за което е бил отговорен не кой да е, а самият Марко Поло. В наши дни джинджифилът се използва главно като подправка, но той бива трудно използваем в повечето ястия, тъй като притежава остър и парлив вкус. И все пак от джинджифиловия корен бихте могли да си направите вкусен чай, полезни билкови бонбони.

За какво помага сокът от пресен джинджифил?

1. Подобрява имунитета
Богат на витамини и минерали, стимулиращи имунната система, сокът от джинджифил успешно се справя с бързото и сигурно възстановяване на организма на човек при боледуване. Сокът от корен на джинджифил е богат на витамин С, витамини от група В, фосфор, калий и антиоксиданти. Джинджифиловата напитка е един наистина витаминозен коктейл за организма, което я прави така полезна за здравето.

2. Помага при проблеми със стомаха
При проблеми със стомаха, сокът от джинджифил се използва главно срещу запек, подуване на стомаха и газове, освен това той стимулира производството на стомашен сок, което пък от своя страна улеснява храносмилането. Чаша сок от джинджифил в комбинация с малко лайм и сол преди хранене ще, отключи вкусовите ви рецептори и ще предотврати преяждане.

3. При проблеми със сърцето
Джинджифилът съдържа калий, чрез който се стимулира понижаването на риска от напрежение върху сърдечно-съдовата система. Ако пиете по една чаша дневно, сокът от джинджифил ще се справи с лошия холестерол, понижава кръвната захар и намалява високото кръвно налягане.

4. Приема се като превенция срещу рак
Приемайте сок от джинджифил, като превенция срещу рак на дебелото черво или на панкреаса. Сокът от джинджифил предпазва организма от образуването на ракови клетки или появата на нови. Джинджифилът действа и като лекарство срещу гадене или повръщане, затова може да се приема и по време на химиотерапия.

5. Медицинска козметика
Сокът от джинджифил може да се използва и в домашните ви, козметични процедури. Бихте могли да го използвате като тоник за лицето, както и за косата си. Джинджифилът подобрява цялостния вид на кожата като се справя с възпаленията, акне и перфектно почиства порите. Сокът от джинджифил помага и на косата, като я прави по – здрава, добре подхранена и се справя с появата на пърхот, като го неутрализира и премахва.

Яжте джинджифил всеки ден и вижте какви промени ще настъпят с вас

Коренът на това растение е истински полезен. Много хора консумират джинджифил ежедневно, добавяйки го в чая си или настърган с мед и ли...

Кога и как да приемате сок от джинджифил?

Сокът от джинджифил притежава остър и парлив вкус с аромат на лимон, който не се харесва на абсолютно всеки човек. Именно затова той може да бъде разреждан с вода или с любимия ви цитрусов сок. Добре е да приемате сокът от джинджифил сутрин или преди хранене.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Невролог: На тази възраст трябва да забравите за алкохола

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com