Задържаха 9 данъчни служители от НАП Велико Търново за взимане на подкупи

8731
Задържаха 9 данъчни служители от НАП Велико Търново за взимане на подкупи
Снимка: БГНЕС

Деветима данъчни служители са задържани при специализираната операция в регионалния клон на Националната агенция за приходите (НАП) във Велико Търново. Това става ясно от съобщение на Специализираната прокуратура.

Проведената операция е за "задържане на организирана престъпна група от корумпирани служители на ТД на НАП Велико Търново, искащи и получаващи подкупи, в качеството им на данъчни служители".

ДАНС влезе в НАП във Велико Търново

В Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) във Велико Търново се провежда акция на Държавната агенция за наци...

Операцията, започнала в 08.30 часа днес, се извършва от служители на МВР и ДАНС, на място са и наблюдаващите прокурори от Специализираната прокуратура.

До настоящия момент са извършени претърсвания и изземвания в 13 служебни помещения в сградата на ТД на НАП Велико Търново. Претърсени са 19 домашни адреса и 8 автомобила, извършени са 9 лични обиски на лица. При претърсванията са открити и иззети множество документи, доказващи престъпната дейност на групата и голямо количество парични средства.

Разпитват се свидетели. В хода на разследването са използвани различни способи за събиране на доказателства, включително и специални разузнавателни средства.

Първоначалната информация бе, че е задържан само шефът на Дирекция "Контрол" Пламен Томов. Той беше и временно изпълняващ длъжността директор на Териториална дирекция на НАП – Велико Търново, както и кандидат в конкурса за длъжността директор на Агенцията.

Полицията във Велико Търново - на челните места по разкриваемост на престъпления

"Областната дирекция на МВР – Велико Търново се намира в златната среда, както по брой извършени престъпления, така и по разкрива...

Оказва се обаче, че са арестувани още 8 служители: С. С.– бивш директор на ТД на НАП Велико Търново, началник отдел „Селекция“ – П. Н., началник отдел „Ревизии“ – М. Д. , заместник-директор на дирекция „Събиране“ – М. С., началник отдел „Обжалване“ – Р. П. , данъчните инспектори Л. И., И. К. и М. В.

Разследването продължава. Действията на прокуратурата, МВР и ДАНС се извършват в координация и сътрудничество с Директора на НАП Бойко Атанасов, съобщават още от прокуратурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com