X
 
 

700 000 лв. за ремонт на закритата лекоатлетическа писта във Видин

806
700 000 лв. за ремонт на закритата лекоатлетическа писта във Видин
Снимка: Община Видин

През месец март 2022 г. в Министерството на младежта и спорта бе подаден проектът „Основен ремонт на закрита лекоатлетическа писта – гр. Видин“, който бе одобрен за финансиране. На 24 юни Министерството изпрати договора за предоставяне на финансово подпомагане за подписване от страна на Община Видин. Средствата за реализиране на заложените по проекта дейности, които са в размер на 700 171,82 лв., се отпускат по реда на Наредба № 4 от 8.07.2019 г. за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти държавна и общинска собственост.

На проведеното днес заседание Общинският съвет одобри собствено участие на Общината по проекта в размер на 9000 лв. Тази сума е предназначена за покриване на разходите за авторски и строителен надзор, които не са допустими за финансиране по наредбата. Учредена бе и гаранция за изпълнение на проекта в полза на Министерството на младежта и спорта, което е необходимо съгласно условията на договора. Срокът за изпълнение на проекта е 11 месеца.

Направиха първа копка на строително-монтажните работи за многофамилните жилищни сгради във Видин

В рамките на проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради на територията на град Видин&ldquo...

Строително-ремонтните работи, които предстои да се извършат в закритата лекоатлетическа писта, включват ремонт на покрива и на фасадата, както и вътрешен ремонт на коридори, санитарни и административни помещения, тренировъчна зала и склад, лекоатлетическа зала. С реализирането на предвидените дейности ще се подобрят условията за спортуване, което ще насърчи работата на треньори и учители, на трениращите в спортни клубове деца и на професионалните състезатели. Това на свой ред ще доведе до увеличаване на броя на децата и младежите, упражняващи физически занимания и спорт, както и ще подобри спортно-техническите резултати, което е и целта на проекта.

Общинският съвет утвърди също така и критериите, по които ще се отпускат стипендии на студенти от Видин, приети в направление „Обществено здраве и здравни грижи“, специалност „Медицинска сестра“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Това ще даде възможност още от академичната 2022/2023 година Общината да подпомогне първите студенти.

Право на стипендия имат студенти, приети редовна форма на обучение в посочената специалност, като изискването е кандидатстващите да са с българско гражданство и с постоянен и настоящ адрес в Община Видин. За новоприети студенти критериите за отпускане на финансовата подкрепа включват социално положение (ниски доходи под минималната работна заплата на член от семейството) и минимален успех Много добър 4,50 от дипломата за завършено средно образование. След втория семестър на първи курс студентите трябва също да покрият определени критерии за получаване на стипендия от Общината - да са положили успешно всички изпити от съответната сесия, с успех минимум Добър 4,00 и да са с ниски доходи (до минималната работна заплата на член от семейството).

Община Видин апелира гражданите да бъдат непримирими към вандалските прояви

Продължават посегателствата върху общинско имущество, в териториите за обществено ползване. След като съобщихме за разрушени пътни знац...

Инициативата за отпускане на стипендиите бе на зам.-председателя на 47-ото Народно събрание Росица Кирова. След проведени срещи, Община Видин пое ангажимент да осигури такава подкрепа за студенти от Видин, желаещи да се обучават за здравни специалисти, които да провеждат задължителната си практика във видинската болница „Света Петка“, а след това за определен период от време след дипломирането си и да работят в здравното заведение. В изпълнение на ангажимента, в бюджета на Община Видин за 2022 г. са заложени средства в размер на 16 200 лв. за отпускане на стипендии на девет студенти.

Общинският съвет прие изменения и допълнения в две наредби - за опазване и поддържане на обществения ред в Община Видин и за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги.

На днешното заседание бяха гласувани и редица предложения относно разпореждане с имоти публична общинска собственост. Приети бяха и няколко решения, необходими с оглед нормалното започване на учебната 2022/2023 г. в учебните заведения на територията на Община Видин. В тази връзка беше гласувано включване в Списъка на средищните детски градини и училища на СУ „П.Р. Славейков“, ОУ „Любен Каравелов“, СУ „Цар Симеон Велики“, ОУ „Епископ Софроний Врачански“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Св. Климент Охридски“, ОУ „Христо Ботев“ – гр. Дунавци, Детска градина „Мир“ – гр. Дунавци с филиал „Звънче“ – гр. Видин, ДГ „Зорница“ с филиали „Щастливо детство“ – гр. Видин и „Пролетен цвят“ – с. Кутово.

Още от ВИДИН:

Община Видин започва приемът на заявления за финансова помощ на студенти

Приключи монтирането на ново улично осветление в 13 населени места във Видин

Нова табела на входа за панаирния комплекс във Видин

Предприятие във Видин разширява производството си и разкрива нови работни места

Мотористи от цялата страна и от чужбина си дадоха среща във Видин

Кметът на Видин откри шестото издание на Ретро парада

Музикалното приключение “Пресечки“ на видинска сцена

Младежите от стажантската програма на община Видин обновяват пространството около БиблиоПощата

Пет клуба предлагат занимания за видинските деца и младежи

Нова люлка радва малчуганите в парк „Владикина бахча“ във Видин

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com