Кметът на Община Видин получи признание от Синдиката на българските учители

1901
Кметът на Община Видин получи признание от Синдиката на българските учители
Снимка: община Видин

На церемонията, която се състоя в Парк-хотел „Москва“ в София, Огнян Ценков бе удостоен с наградата „Най-добър социален партньор – кмет“ за 2018 година. Тя се присъжда от Синдиката на българските учители. Сред официалните гости бяха Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, Сюзан Флокен, директор на Европейския синдикален комитет по образование, инж. Пламен Димитров, президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България. Церемонията бе открита от председателя на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева. На събитието присъства и Евлогия Манджукова, председател на Общинския координационен съвет на СБУ и областен координатор.

Министър Вълчев връчи на кмета на Община Видин Огнян Ценков плакет и грамота за висок принос в развитието и усъвършенстването на социалното партньорство и сътрудничество със Синдиката на българските учители.

Община Видин започва благотворителна кампания за ремонт на Младежкия дом

На Игнажден, 20 декември, община Видин ще даде старт на благотворителна кампания „Да възродим Младежкият дом“. От години сг...

Кметът благодари за голямата чест да получи наградата на такъв престижен форум, за отношението и доверието към него и към хората, които работят в сферата на образованието, защото зад това отличие стоят усилията на всички тях. Той подчерта: “В управленската ми програма развитието на образованието е поставено сред най-важните приоритети.Сбъднахме една дългогодищна мечта - Видин вече е университетски град, с откриването на филиала на Русенския университет „Ангел Кънечв“ през 2017 година. Общината изпълнява проекти за подобряване състоянинието на образователната ифраструктура по Оперативна програма „Региони в разтеж“. С помощта на българското правителство бяха отпуснати средства, с които са осъществени ремонтни и е осигурено оборудване в две престижни видински училища“. Кметът Огнян Ценков изрази своята увереност, че в сътрудничество със социалните партнори ще бъдат направени значими промени в образованието, за да могат повече млади хора да останат в България, да се обучават и реализират професионално.

Сред наградените бяха също Любомир Георгиев, директор на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ - Видин. Той бе отличен в категория „Най-добър социален партньор – директор“ и Ася Пешева, председател на синдикална организация на СБУ при ОУ „Иван Вазов“- Видин. Тя бе отличена с приза „Синдикалист на годината“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com