Кметът на Видин поздрави участниците в Панорамата на средното образование

1332
Кметът на Видин поздрави участниците в Панорамата на средното образование
Снимка: община Видин

Кметът на Видин поздрави участниците в Панорамата на средното образование. Събитието, което се провежда днес в пространството до Съдебната палата, е организирано от Регионалното управление на образованието. То дава възможност на седмокласниците да се запознаят с профилите и професиите, които предлагат гимназиите и средните училища в план-приема си за учебната 2021/2022 година.

В приветствието си към присъстващите д-р Цветан Ценков изрази задоволство, че вижда толкова много деца, защото това означава, че градът и общината имат бъдеще. „Много се радвам, че нашите професионални и профилирани училища предлагат специалности, които отговарят на предизвикателствата на нашето съвремие“, каза д-р Ценков. Той посъветва седмокласниците добре да помислят и да обсъдят с родителите си важния избор къде да продължат своето обучение, за да сбъднат мечтите и постигнат целите си.

Чавдар Петров с уникална изложба пред Стамбол капия във Видин

Известният художник показа свои творби, които до този момент не са представяни пред видинска публика. Приятели, колеги и почитатели на ...

Началникът на РУО – Видин Веселка Асенова също поздрави присъстващите, като благодари на Общината за оказаното съдействие при подготовката и провеждането на събитието. Тя отбеляза, че през последните две години е постигнато спокойствие в системата на образованието в област Видин, включително по отношение на план-приема. И изказа признателност на директорите на всички институции, в сътрудничество с които това е постигнато.

На Панорамата на образованието бяха наградени ученици и учители, достойно представили Видин на регионални и национални състезания. Кметът д-р Ценков връчи грамоти на петима учители за принос в развитието на професионалното образование. Отличени бяха и техните възпитаници, представили се достойно на състезанията. Единадесетте ученици получиха своите грамоти от началника на РУО Веселка Асенова.

В Панорамата на образованието участват девет учебни заведения от Община Видин, средното училище в Кула, както и Центърът за подкрепа на личностното развитие с предмет на дейност кариерно ориентиране и консултиране. Събитието може да се посети до 18:00 часа днес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Новият стар кмет на Видин определи изборния ден като неприятен, въпреки победата си

Цветан Ценков е новият стар кмет на Видин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com