Община Видин предоставя безвъзмездно над 3200 фиданки акация

2335
Община Видин предоставя безвъзмездно над 3200 фиданки акация
Снимка: Община Видин

Част от дръвчетата получиха днес представители на браншовата организация на пчеларите. Акцията се организира в рамките на първия етап от програмата на Общината „Нашият Видин – по-красив от всякога“. При предаването на фиданките на място дойдоха кметът д-р Цветан Ценков, заместник-кметът Светослав Скорчев и инж. агр. Емилиян Енчев, директор на Областната дирекция „Земеделие“ във Видин.

„Съвместно с Областната дирекция и Общинската администрация продължаваме усилията на всички наши съграждани Видин наистина да се превърне в по-красив от всякога. Днес даряваме близо 1500 акации на пчеларите, които те ще засадят. А Община Видин има отворени телефони, на които всеки един наш съгражданин може да се обажда, за да получава насаждения и цветя, които ще могат да се засадят в междублоковите пространства“ – каза д-р Ценков. Той коментира, че очакванията са до две седмици Общината да започне поетапно реновиране на всички междублокови пространства, които са предвидени след направена от комисия оценка, асфалтирането им, ремонтът на някои улици, които не са в добро състояние. И изрази надежда, че до края на годината нашият роден град ще стане още по-приветлив и красив и видинчани ще се гордеят с него.

Община Самоков заделя средства за закупуване на цветя и фиданки

Всяка година лехите в центъра на града се оформят като прекрасни цветни кътчета. През последните две години Община Самоков закупи 5000 ...

От своя страна Емилиян Енчев заяви: „Това е една хубава инициатива, която показва доброто взаимодействие между институциите и браншовите организации. Общината, Областната дирекция „Земеделие“ и Съюза на пчеларите имаме много добра комуникация“.

Началникът на отдел „Екология“ Светла Ангелова призова жителите на Общината да бъдат активни и тази седмица да подават заявления в Центъра за административно обслужване: „Може да заявявате цветя, фиданки за населените места, за междублоковите пространства – ще ги засадим заедно“.

Пламен Цанков от дружеството на пчеларите също благодари за чудесната инициатива и изрази намерението на бранша да продължи добрата работа и комуникация с Община Видин.

Припомняме, че от днес стартира следващият етап на програмата „Нашият Видин – по-красив от всякога“ с набиране на заявления (могат да кандидатстват жители, които не са участвали в предходния период на програмата) в рамките на 5 дни, за да се озелени в междублоковите пространства и зелените площи в град Видин, град Дунавци и останалите населени места на територията на Общината. Със заявления могат да се включат и всички държавни институции.

Гората.бг и Сердика Център подаряват 14 000 фиданки за засаждане

На 17 април, събота, между 10:30 и 15:30 ч., Гората.бг и Сердика Център ще подарят 14 000 дръвчета. Всеки желаещ ще може да си вземе фи...

Заявления се подават в Центъра за административно обслужване на адрес: гр. Видин, пл. „Бдинци“ №2. Работното време е от 8:30 до 17:00 часа.

За по-подробна информация може да позвъните на тел. 0884 334305 – Светла Ангелова, началник на отдел „Екология“, в рамките на работния ден - от 9.00 ч. до 17.00 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Новият стар кмет на Видин определи изборния ден като неприятен, въпреки победата си

Цветан Ценков е новият стар кмет на Видин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com