Община Видин тържествено изпрати зрелостниците от випуск 2022 г.

4251
Община Видин тържествено изпрати зрелостниците от випуск 2022 г.
Снимка: Община Видин

Общо 423 е броят на завършващите средното си образование в деветте училища на територията на Община Видин. Навсякъде абитуриентите бяха изпратени със специални церемонии.

На тържеството в ППМГ „Екзарх Антим I“, където се сбогуваха с юбилейния 50-ти випуск, гост бе Борислава Борисова, заместник-кмет по хуманитарни дейности и социална политика на Общината. Тя поднесе поздравителен адрес от името на кмета д-р Цветан Ценков на директора на гимназията Румяна Петрова и се обърна с приветствие към ученици и учители. „Искам да благодаря на г-жа Петрова, както и на целия педагогически колектив за високия професионализъм, усилията и труда, положени във възпитанието на тези млади хора като едни достойни граждани на Република България“ – каза тя. И от сърце пожела на зрелостниците да намерят своето призвание в живота, да следват мечтите си и да прославят нашата математическа гимназия и старопрестолния ни Видин. Тя заяви, че винаги ще се гордее с факта, че също е възпитаник на тази гимназия.

Отбори от 7 училища във Видин се включиха в състезанието по безопасност на движението

Събитието се организира от Община Видин, със съдействието на сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР и на Регионалното управление ...

По традиция и тази година бяха връчени почетни плакети на зрелостници в 3 категории: за постижения в учебната дейност; за блестящо представяне на олимпиади, състезания, национални научни форуми и издигане авторитета на ППМГ „Екзарх Антим I“; за високи резултати в областта на спорта.

С много вълнение и мили думи учениците от четирите паралелки на юбилейния випуск поздравиха своите класни ръководители и преподаватели.

Цветомира Илиева, заместник-кмет „Финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие“, беше гост на тържеството в Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“, която тази година завършват 99 абитуриенти. На изпращането на випуска присъства и Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил.

Заместник-кметът поздрави дванадесетокласниците и им пожела здраве и успехи. Илиева прочете и поздравителен адрес от кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков. „Скъпи млади хора, последният училищен звънец ознаменува затварянето на една глава от книгата на Вашия живот, за да се разгърне нова страница. Искрено Ви пожелавам на нея да „напишете“ своята история на успеха!“ – се отбелязва в адреса.

Фотоизложба представя непоказвани снимки от наводнението във Видин

Изложбата, озаглавена „Неизвестни фотографии от голямото наводнение във Видин преди 80 години“, бе официално открита днес п...

От чуждоезиковата гимназия спазиха традицията и на тържественото изпращане на випуска отличиха десет ученици за цялостния им принос в сферата на образованието и издигане престижа на училището. Статуетката „Криле“, с която се удостоява най-успешният випускник, тази година беше връчена на Радина Андреева.

Заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев присъства на изпращането на випуск 2022 г. на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Той пожела на зрелостниците да бъдат дръзки и смели, както подобава на младостта, да побеждават трудностите и винаги да помнят родния Видин, училището и приятелите от детството.

Секретарят на Община Видин Валери Димитров беше гост на тържествата в Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ и Средно училище „Цар Симеон Велики“.

Всички учебни заведение в Община Видин, които изпращат зрелостници, получиха поздравителни адреси от кмета д-р Цветан Ценков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Новият стар кмет на Видин определи изборния ден като неприятен, въпреки победата си

Цветан Ценков е новият стар кмет на Видин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com