Откриха новоизградения корпус на ОУ „Иван Вазов“ във Видин

3382
Откриха новоизградения корпус на ОУ „Иван Вазов“ във Видин
Снимка: Община Видин

Със символично прерязване на лентата на новата придобивка бе поставено началото на програмата за отбелязване на празника на учебното заведение, което днес чества 60 години от своето създаване. Този хубав повод събра в ОУ „Иван Вазов“ много официални гости, сред които бяха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и заместниците му Борислава Борисова и Светослав Скорчев, областният управител Любен Иванов и заместничката му Анелия Влаховска, Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, председателят на Общинския съвет Генади Велков, секретарят на Общината Валери Димитров, представители на институции, бивши и настоящи учители и възпитаници на училището.

Видинският кмет поздрави ръководството, преподавателския колектив и учениците на ОУ „Иван Вазов“ по случай годишнината. „За мен е чест в навечерието на светлите християнски празници да открием тази прекрасна придобивка, на която ще се радват учителите и учениците. Уверявам Ви, че усилията на Община Видин за подобряването на училищната инфраструктура ще продължат и занапред“, заяви д-р Ценков. Кметът пожела на възпитаниците на училището попътен вятър в учението и в живота. И отправи призив към ръководството на учебното заведение и преподавателския колектив – и занапред да дават качествено образование на своите ученици, така че видинските деца да продължат да постигат високи успехи.

Бюджет 2022 г. на Община Видин бе приет със значително мнозинство

С 21 гласа „за“ Общински съвет – Видин днес одобри предложения от общинската администрация проект на общински бюджет ...

Директорът на ОУ „Иван Вазов“ Пролетка Цветкова отбеляза, че в 60-годишната си история училището се е утвърдило като духовно средище на знания, в което своите следи са оставили хиляди ученици и стотици учители. „Радваме се, че осъществяваме успешно партньорство с всички институции в нашия град. Изказвам признателност от мое име, от името на моите колеги, от името на нашите ученици на кмета на Община Видин г-н Цветан Ценков и неговия екип, благодарение на които вече се радваме на модерна и разширена материална база“, каза Цветкова.

Приветствие отправи и видинският митрополит Даниил, който пожела на учителите успехи в просветителската дейност и посъветва учениците да почерпят от своите преподаватели не само знания, но и житейска мъдрост и да се научат да бъдат добри хора.

След приветствията кметът д-р Цветан Ценков и директорката на ОУ „Иван Вазов“ Пролетка Цветкова символично прерязаха лентата на новия корпус на училището, който включва актова зала, две класни стаи и два компютърни кабинета, както и асансьор за осигуряване на достъпна среда в сградата. Разширяването на материалната база на учебното заведение е по проект на Община Видин, финансиран от програмата на Министерството на образованието и науката за изграждане, пристрояване, надстрояване на детски ясли, детски градини и училища.

Гостите имаха възможност да разгледат новите помещения, с чието изграждане са създадени по-добри условия за провеждане на образователния процес в съответствие с европейските норми.

Видин организира пролетен базар на площад „Бдинци“

Изложението, което Община Видин организира в навечерието на пролетните празници – Цветница и Великден, отвори врати днес. В атрак...

По случай 60-годишнината на ОУ „Иван Вазов“, днес от 18:30 часа в залата на Общинския драматичен театър „Владимир Трандафилов“ ще се състои празничен концерт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com