Посланикът на Виетнам е на посещение във Видин

991
Посланикът на Виетнам е на посещение във Видин
Снимка: Община Видин

​Д-р Цветан Ценков прие в кабинета си Негово Превъзходителство Доан Туан Лин, който е на официална визита в нашия град по покана на видинския кмет. Д-р Ценков приветства с добре дошъл посланика на Виетнам и му подари картина, изобразяваща емблемата на нашия град – средновековната крепост „Баба Вида“. Д-р Ценков също така връчи рекламни материали на Общината на посланик Доан Туан Лин и придружаващия го Фам Ван Тиен, първи секретар в Посолството.

Кметът на Видин припомни, че в не толкова далечното минало в нашия град живееха не малък брой граждани на Виетнам, които работеха в големите видински предприятия. „Надявам се, след тази среща, да отворим още по-широко вратата към добрите двустранни отношения – не само в сферата на туризма и на културата, но и в икономиката. Виетнамските фирми, които искат да стъпят в Европа, са добре дошли във Видин, от където биха могли лесно да навлязат и към пазарите в Западна Европа“, заяви д-р Ценков.

С воден празник във Видин бе отбелязан Денят на река Дунав

Проявата се организира от Туристическо дружество „Бонония“ съвместно с Община Видин. Целта на проведените активности бе да ...

Негово Превъзходителство сподели прекрасните си впечатления от Видин. Той благодари на кмета за топлия прием. И изрази увереност, ще това негово официалното посещение във Видин ще постави основите за бъдещо сътрудничество.

Д-р Ценков и Н. Пр. Доан Туан Лин проведоха ползотворен разговор, в рамките на който бяха обсъдени възможностите за икономическо сътрудничество. Видинският кмет запозна дипломата с предприетите от Общината стъпки, които целят да направят Видин още по-привлекателно място за инвестиции. В тази връзка д-р Ценков представи и Отворената концепция за икономическо развитие на Видин като свободна икономическа зона.

За изграждането на силно и дългосрочно приятелство ключова роля има културният обмен. Затова кметът презентира богатия културен календар на Видин и сподели надежда, че в някое от многобройните събития ще се включат и участници от Виетнам, които ще представят фолклора и традициите на своята държава.

Summer Vibes Festival във Видин премина с невероятен успех

Вторият ден на младежкия фестивал също донесе много хубави емоции и незабравими спомени на всички, които станаха част от това запомнящо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com