Видинско предприятие осигурява работа на около 250 души

23185
Видинско предприятие осигурява работа на около 250 души
Снимка: община Видин

Кметът на Община Видин Огнян Ценков се запозна днес с производствената дейност на „Бдинтекс“ ЕООД, което посети по покана на неговия управител Пламен Каменов. Фирмата се занимава основно с производство на дамски блузи, мъжки ризи и пране на текстил. Основните пазари, за които работи са Германия, Италия, Великобритания и др. Дейността на фирмата стартира през 2003 г. с около 60 души. След редица етапи на разширяване и установяване на стабилни отношения с клиенти, към настоящия момент в предприятието са ангажирани над 240 човека.

„През последните две години се забелязва много сериозно раздвижване на пазара в България в нашия бранш. Работим активно по европейски проекти, реализирахме общо 9, като 3 от тях – през последните 2 години. С Агенцията по заетостта и Министерството на труда и социалната политика са осъществени 2 последователни проекта и са назначени над 40 души на работа. Съвсем скоро предстои стартирането на нов проект – „Управленски капацитет“, по който във фирмата трябва да се внедри интегрирана система за управление на всички процеси. „Бдинтекс“ организира, заедно с Агенцията по заетостта и Община Видин обучение на желаещите да работят в бранша. Подготовката е в рамките на 3 месеца, като се осигурява и стипендия“ - сподели Пламен Каменов.

Кметът на Видин разгледа работните помещения и се поинтересува от детайлите в технологичния процес.

„Беше ни представено едно високотехнологично производство. Прави впечатление, че качеството, което се постига в крайния продукт, е много високо, защото той е конкурентноспособен и на най-прецизния пазар в Западна Европа. Разбрахме, че тук се шият ризи и униформено облекло за престижни институции и фирми, което е гордост за нас“ – каза Ценков. Кметът даде висока оценка и на битовите условия за работниците и подчерта, че „Бдинтекс“ е едно от предприятията във Видин, което се развива много прогресивно. „Виждаме, че г-н Каменов и неговият екип се възползват от всички механизми, които се предлагат в момента във връзка с предприсъединителните фондове, изпълняват се проекти както по отношение осигуряване на работници и служители, така и на иновационни технологии. Аз съм оптимист, че за да преборим и демографския срив, за да престанем да оптимизираме училищната мрежа, трябва да решим два приоритетни проблема. Единият е да задържим младите хора и да привлечем нови, като подобрим качеството на образованието. Първата стъпка беше направена с разкриването на филиал на Русенския университет. Вторият приоритет е разкриването на работни места. Този въпрос го решаваме в няколко направления, като един от начините е превръщането на нашата територия в привлекателно място за инвестиции. За пореден път повтарям, че Видин е една от малкото общини, която изготви Наредба за насърчаване на инвестициите и интересът към нея е голям“ – коментира видинският кмет.

Ценков изрази надеждата си, че в много скоро време тези инвестиции ще се случат и ще бъдат доказателство за процеса, който се развива сега - реално разкриване на работни места и преодоляване стъпка по стъпка на трудностите и негативните тенденции. Той заяви, че успешната форма за постигане на целите е съвместната работа. Ако всички заедно – местна власт, държавна власт, работодатели, бизнес, реален сектор, гражданско общество вървят в една посока, вървят ли задружно, целите в полза на гражданите на Видин ще бъдат постигнати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Новият стар кмет на Видин определи изборния ден като неприятен, въпреки победата си

Цветан Ценков е новият стар кмет на Видин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com