Заместник-кметът на Видин: Градът ще е домакин на истински атлетически празник

1566
Заместник-кметът на Видин: Градът ще е домакин на истински атлетически празник
Снимка: Община Видин

На пресконференция днес беше представена програмата на предстоящия Атлетически пробег „Видин Рън“ и съпътстващите го събития, които ще се проведат в периода 13 – 15 май. Участие в пресконференцията, която се състоя в Медийния център на Община Видин, взеха заместник-кметът Борислава Борисова; Антон Бонов, представител на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) и създател на инициативата „Рън България“; Юлиян Иванов, директор на ОП „Спортни имоти“; Мирослав Радуканов, треньор в СК „Радуканови“; Цветелина Красимирова, мл. експерт „Младежки дейности, спорт и НПО“.

Борисова изказа благодарност от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков и от името на цялото общинско ръководство на съорганизаторите на спортните прояви – Българската федерация по лека атлетика, веригата състезания „Рън България“ и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, както и на Спортен клуб „Радуканови“, заедно с които се провежда това събитие. „Желанието ни е повече видински деца да се докоснат до този красив спорт. Затова едно от събитията в програмата са заниманията по детска атлетика, които ще се проведат на 13 май на площад „Бдинци“. В тях ще участват ученици от първи до четвърти клас от видинските училища“, обясни тя“. И допълни, че от 10:00 ч. до 13:00 ч. същия ден на лекоатлетическата писта в нашия град ще се проведе състезание от веригата „А1 атлетика за младежи“, като изрази надежда, че на него видинските атлети ще се представят достойно и ще завоюват поредните си отличия през настоящия сезон.

Трима ученици бяха мениджъри за един ден в община Видин

Местната институция бе сред домакините на юбилейното издание на мащабната инициатива „Мениджър за един ден“, която се прове...

„Искам да приканя жителите на Община Видин да се включат в атлетическия пробег „Видин Рън“, който организираме на 15 май. Това събитие дава възможност за изява както на професионални бегачи, така и на любители, а маршрутът преминава покрай някои от най-големите забележителности на Видин. Вярвам, че заедно поставяме началото на една традиция, която с всяка година ще привлича все повече участници и ще печели приятели и почитатели“, заяви Борислава Борисова.

Антон Бонов от БФЛА обобщи, че програмата е направена така, че да обхване всички възрасти. Той благодари на Община Видин за подкрепата, както и на директора на „Спортни имоти“ Юлиян Иванов и на треньора по лека атлетика Мирослав Радуканов за съдействието. Бонов обърна специално внимание и на участието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни като съорганизатор и напомни, че спортът е най-добрият начин да отдалечим децата от вредните навици. „Ние сме един отбор и съм уверен, че с общите ни усилия ще се получи едно прекрасно събитие“, каза той.

По отношение на самия атлетически пробег, представителят на БФЛА обясни, че на 14 май (събота) ще се подготвя трасето за „Видин Рън“, а регистрацията на участниците ще бъде в Медийния център на Общината. На 15 май (неделя) в 10:00 ч. от площад „Бдинци“ ще бъде даден стартът на 6-километровия масов пробег. Пет минути по-късно ще започне пробегът на по-късата дистанция от 1330 м. От 11:00 ч. е стартът на смесената щафета, при която по трасето от 6 км ще преминат отбори, съставени от един мъж и една жена. Награждаването също ще бъде на площад „Бдинци“, като е осигурен значителен паричен награден фонд за най-силно представилите се на пробега на дългата дистанция (масовия старт и смесената щафета). Всички участници ще получат фланелки на „Видин Рън“.

„Очакваме някои от най-добрите бегачи на България да дойдат във Видин – имаме участници от Варна, София, Пловдив, Сливен, от цялата страна“, подчерта Антон Бонов. Потвърдили са присъствието си шампионът на маратон Илия Куцаров, шампионът на 800 м при юноши под 20 г. Ваньо Евдокимов, шампионката на планинско бягане Надежда Ангелова, една от най-добрите млади бегачки Девора Аврамова.

Община Видин отбеляза Деня на Европа

Датата 9 май се свързва с края на Втората световна война през 1945 г., в която загиват милиони хора. Решението да се чества като Ден на...

Сериозен екип ще отговаря за пълното заснемане на „Видин Рън“, като за целта ще се използват мотори и дрон. Събитието на 15 май ще бъде излъчвано на живо в YouTube, както и на Фейсбук страницата на Община Видин, като предаването ще е съпроводено с професионален коментар.

Треньорът в СК „Радуканови“ Мирослав Радуканов напомни, че в миналогодишното издание на веригата състезания „А1 атлетика за младежи“ Васил Антонов от Видин стана първи в генералното класиране, а при момичетата Рая Пламенова, също възпитаничка на видинския клуб, се нареди втора. Той посочи, че стремежът е тези успехи да продължат и през настоящия сезон. Радуканов отбеляза, че в последните години се наблюдава засилващ се интерес сред децата към леката атлетика. И изрази надежда, че атлетическият пробег „Видин Рън“ и съпътстващите го прояви ще „запалят“ повече видински деца да започнат да се занимават с този спорт.

Управителят на ОП „Спортни имоти“ Юлиян Иванов посочи, че „Видин Рън“ е не само спортно събитие, насочено към всички възрастови групи и насърчаващо активния начин на живот, но ще е и страхотна реклама за град Видин, като амбицията на организаторите е в бъдеще то да става все по-мащабно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com