Аутсайдери - дървени философи!

8877
Аутсайдери - дървени философи!
Снимка: АБВ

Навъдиха се много напоследък, дето са казва - мине, не мине политическо събитие и хоп - още и още анализатори, всезнайковци, това така, онова - онака, и още, и още. Нищо лошо, ама нека се разберем - критикувайте, господа, само ако е рекъл Господ и ако някога населението ви избере на власт - иначе мълчете, защото прекалихте! Телевизионните дървени философи винаги знаят как да се случи едно или друго в политиката. Ама отстрани! Дойдат ли на власт (ако щастието все пак им се усмихне), оказва се, че са сто пъти по-зле от онзи, които са критикували! Като правило е. И слава Богу, че онези с вишегласието проявяват здрав разум и хич - ама хич, не ги избират!

Те са едни и същи, всички ги знаят, по неволя ги гледат и слушат по телевизиите. Защото те са нахални и нагли, това са те, действащите лица от миманса на българската политика. На тях избирателят им е бил дузпата, не им е гласувал и едно на сто обществено доверие на изборите, но това не им пречи, те, дървените философи, изплютите от политиката, както се казва, сега и за вечни времена, да се държат като победители, да критикуват всеки ден от телевизионния екран и да секат ли, секат глави!

Чии глави? Естествено на управляващите! Че това било, че онова било, че тези, които сега ни управляват, не могат на две магарета сеното да разделят, а ние, казват, ако бяхме, е-хе, не само на магаретата сеното щяхме да разделим, ами и на магарищарите благинки щяхме да раздаваме, за да ни избират до края на живота си!

Кметът на Хасково обвини Делян Добрев в кадруване

"Кадруване, интереси и симпатии стоят зад създалото се напрежение в град Хасково. Назначението на ръководни административни кадри в об...

Вижте ги аутсайдерите. Вие, избирателите ги изритахте от парламента, а те, нахални и нагли като кърлежи, са си все там, на екрана, говорят назидателно и дават умни съвети, без някой да им ги е искал. Всеки ден, от екрана, като членове на семейството ни са, и плюят ли, плюят:

Номер 1 телевизионен дървен философ е Вечната (политическа) Амбър РУМЕН ПЕТКОВ, непробиваемият войник на Партията, нищо че ѝ изневери и за власт отпраши в дублиращия отбор, воден от Георги Първанов, нарекъл се АБВ! Алтернатива били някаква! Същият Румен Петков, когото населението с пълно право и много точно нарече "Пикаещият в шадравани"! Политикът, от когото всичко, до което се докосне, гори и изсъхва. Същият Румен Петков, който като министър на вътрешните работи в Станишковия кабинет се черпеше - на маса и на крак - с мутрите в държавата, а веднъж даже лично отиде на крака на една баш мутра, мутра началник на държавна служба, уж засекретена, която пък впоследствие - за да се оправдае и да се опази - Румен, мастит министър на вътрешните работи, осветли като секретен агент на службите, поради което - нямаше как! - трябваше да си отиде от просторния шефски кабинет на ул. "6 септември"! След него реанимираха министерството цели шест месеца!

А Румен така и не мирна, после предаде Партията-майка за една нощ (и след една яка разпивка), същата майка, която почти 30 години го хрантутеше и държеше високо в партийната йерархия, първо като кмет, окръжен и областен председател на БСП в Плевен, а после и като редовен член на висшия орган на партията. И днес, а всъщност винаги, този (Р)умен просто не си затваря устата, едва ли не всяка сутрин е по някоя телевизия и говори ли говори - какви са тия хора бе, никой не ги иска и не ги избира, а те все отпред се бутат, голям специалист по всичко е този Румен Петков - където и да го бутне водещият, все кусури на управляващите намира... А хората го гледат и слушат, слушат и гледат и са радостни и щастливи - че съдбата, макар и късно, ги е освободила от този пореден невзрачник, който знае само да лае, а думата му така и не се чува! Голям късмет за българското посттоталитарно общество е, че тая латерна магика, тая нелечима политическа логорея Румен Петков е всъщност една нахална безгласна буква!

Номер 2 на телевизионните плювачи е една друга Вечна Амбър - ТАТЯНА ДОНЧЕВА, сполучливо наречена от населението на републиката "Адвокатката на Дявола". Онзи ден в кулоарите на Съдебната палата - пак по телевизиите - се видя как защитаваше със зъби и нокти от напористите журалисти юридически подопечния си Гриша Ганчев! Сякаш хонорара ѝ като "адвокат на дявола" задължително включва (освен словесните саможертви) и физическа защита на клиентелата.

Димитър Делчев е новият председател на ДБГ

Целта ни ще бъде заедно с други партии от политическия спектър да разбием модела, с който ГЕРБ управляват общините. Това заяви новоизбр...

И Татяна Дончева е час по час на екрана - и все едно и също казва, този бил крадец, онзи бил олигарх, третият пък - прикрит агент на Държавна сигурност и ЦРУ едновременно; хубаво ама и на нея приказките ѝ не хващат дикиш сред мнозинството - това за пореден път се разбра на последните избори, оказа се, че и този път - както и предния - сърцето си на бившата членка на ръководството на БСП са дали... под един процент от имащите право на глас. От което следва едно съвсем логично и закономерно предложение - защо тези палави телевизии и най-вече техните още по-палави водещи не внимават повече като канят някого на екран? Иначе всички ние, зрителите и слушателите, ставаме жертви на провалените амбиции на неуспели политици; ставаме насила слушатели на критиките им, предизвикани от провала им на поредните избори!

Номер 3 на дървените философи е АТАНАС АТАНАСОВ, чиито прякор сред населението е, да ни прощава и нищо лично - Наско Дребния! Наско ги бие всичките си конкуренти. Ако го слуша човек и му вярва, в тази жалка държавица не е останал нито един трезвомислещ, няма дори и намек за нещо положително, което да се случва или да предстои да се случи. Той беше доволен от властта единствено, когато заедно с Иван Костов управляваше. Е, тогава власта и властимащите нямаха равни, всичко ѝ беше изрядно и по устав на държавата! На Наско Атанасов са му криви и най-праведните - щом те, а не той, са овластените; където и да бодне, все гной изтича, всичко друго в политиката е паплач, която краде обществени поръчки, манипулира с мръсни методи общественото мнение, и забележете - продава националните интереси НЕ НА КОГОТО ТРЯБВА! И Наско с партията, на която след това даже стана председател, стигна кота до под един процент на парламентарните избори - всичко това сякаш за да докаже за пореден път, че хората и така нареченото обществено мнение са нещо велико, недосегаемо и непробиваемо, тоест - че народът знае кога как да реагира, на лъжите с тояга, на истината - да дава шанс и на нея да залага! Нищо, сторено и казано от хората, не е ерзац, не е мимикрия, или пък фалшификат! Ето това и Наско, и Радан, а и менторът им Костов е крайно време да осъзнаят, и - защо не - да се пенсионират политически! Дали са заработили за пенсия - не е ясно, ама нека пробват!

И понеже стана дума за Радан - Кънев, разбира се, кой друг, няма втори като него - и той често-често се изживява и страда по телевизиите. Напоследък по-рядко, явно събира сили. Радан не ще да си признае, че загуби борбата, битката демек, която, милият, водеше, най-вече със себе си. Така и не се разбра, Радане, кой си ти и за какво се бориш - ще го има ли прословутият ти "нов десен проект", на чакащите го им писна да чакат, много дълго го мъдриш, и само не казвай, че той е бил това, до което в крайна сметка, извънпарламентарно, достигнахте вие от ДСБ - подобно на Путин и Медведев, двама ваши "твърди любимци", вие двамата с Наско Атанасов просто да си размените местата - той от зам.-председател да стане председател, а ти от председател да станеш зам.-председател на ДСБ! Егати проекта, чак да ви завиди човек - и на вас, председателите, в частност, и на партията ви - като цяло!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

"Бухалката" на ДАНС и въпросът с часовника на Живко Коцев

Мини атомни централи: Какво представляват те и защо Румъния има амбициозни планове за тях

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com