Още за ЦСКА, "Локо" и Веско Топалов - Тупалката!

17819
Още за ЦСКА, "Локо" и Веско Топалов - Тупалката!
Снимка: БГНЕС

Какво направихте бе, мутри с мутри! Каква я свършихте с българския футбол! Откраднахте го, подариха ви го, без да го заслужавате и без да платите една стотинка за него, а вие - за благодарност - след като за 25 години го изстискахте като лимон, сега го изхвърляте на боклука. ЦСКА и "Локо" (Сф) отивали в окръжната "В" група! Супер! Добре поне, че Маджо и Венци Стефанов си плащат вересиите, иначе и на "Славия" щеше да й се наложи да прохожда отново! Колкото до "народния" "Левски", за него да не говорим! Ако левскарите си мислят, че бомбата им със закъснител вече е "изгърмяла", жестоко се лъжат! Чорни се смили в 89-тата минута, но докога милост! И докога Чорни!

За 25 години - то не бяха бизнесмени-работохолици, то не бяха мутри-футболни изнасилвачи! Като почнем от пловдивските банкери (които си купиха цял футболен съюз), последвани от героите от САЩ, които им го превзеха, и стигнем до днешните футболни босове-печелбари. То не бяха Манджуковци, Гиговци, Божковци, Томовци, Ганчевци, Батковци, титани-боклукчии и т. н., все мутри, спечелили милионите си кой с рекет и стрелба, кой по партийна линия... Все знакови лица на криминалния преход и на криминалния футбол! Което си е едно и също!

Кр. Кралев: Не би трябвало да се допуска два клуба с името ЦСКА

Българският футболен съюз в никакъв случай не може да допусне съществуването на повече от един клуб с името на ЦСКА, това заяви спортн...

Дали ЦСКА и "Локо" ще играят в окръжната група, още не е ясно. Ясен е обаче един драстичен контраст в българския спорт, който няма как да не се набива на очи! Докато българският мутренски футбол треска го тресе, един друг българин, някак между другото и покрай ушите в България, за пореден път събира очите на света.

Веско Топалов, със симпатичния прякор "Тупалката" (поради играта на думите), трупа точка след точка и победа след победа на най-авторитетния турнир по шахмат в света - в шведския град Ставангер, ежегоден турнир, наречен "малкото световно", защото се провежда по средата между два световни претендентски турнира. На него тази година Веско - шахматната тупалката - тихо и напоително, без много-много шум в България, побеждава най-добрите в света, включително и настоящия световния шампион, бившето дете-чудо Магнус Карлсон!

На фона на футболните скандали - кой беше Веско Топалов? Бившият световен шампион по шахмат, на когото великата сила Русия, прекият наследник на още по-великия Съветски съюз, помните, скрои гнусничък и брутален преврат, за да го изрита от шахматния връх и да постави там своя претендент за трона Владимир Крамник! Направи го - да припомним, ако някой и това е забравил - благодарение на станалият скандално известен по света "клозетен" заговор, който - накратко - предвиждаше за една партия между 10 и 15 визити на Крамник до тоалетната - по малка и голяма нужда - където тайна радиовръзка с консултантите му -анализатори му осигуряваше правилните следващи ходове. Реално Веско изигра десетте си претендентски мача тогава срещу цялото руско шахматно войнство, между които и бившия световен шампион Анатолий Карпов, и - което е особено престижно - накрая загуби, но само с една точка разлика! Защо ли е тази руска злоба! Защото Русия не можеше да допусне - след като бе допуснала 1300 години българска държава, след като бе допуснала всепризнатата българска заслуга за оцеляването на делото на браjята Кирил и Методий, и след като бе допуснала славянската писменост, дошла в Русия от България, да има решаващо и основополагащо значение за съвременния руски език и съвременната руска куртура - Русия не можеше да допусне и световната шахматна корона да бъде (и да продължи да бъде!) притежание на българин и на "малка България"!

Горе-долу така стоят нещата и с женската шахматна гордост на България - Антоанета Стефанова. Тя е бивш световен шампион и по класически шах, и по ускорен шах, световна за деца до 10 години, европейска за девойки и жени многократно. Играе и се подготвя без треньор, не ползва и лев от държавната субсидия за спорт. И подобно на Топалов, не мрънка! Не случайно, когато кацна на летище София през 2010 година, тогавашният директор на ЦРУ Леон Панета каза дословно: "Щастлив съм да бъда в страната, която единстевана в света е имала световни шампиони по шахмат и при мъжете, и при жените, при това едновременно!".

Веселин Топалов с четвърта победа на турнира в Норвегия

Веселин Топалов постигна четвърта победа на супертурнира по шахмат в Ставангер (Норвегия), съобщи сайтът на състезанието. Българският г...

Защо ли някой от отчаяните по-горе футболни босове не вземе да поеме българския шахмат! Както се казва - шампионите му са готови, няма да тръгва от нулата!

Автор: Валентин Стоев

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com