Пет предложения за живот по време на вирусния Апокалипсис

6185
Пет предложения за живот по време на вирусния Апокалипсис
Снимка: Getty Images/Guliver

Свършиха ли животинските вируси? Този въпрос ми изскача мигом в съзнанието, когато си спомня през какво премина България в последните години. То не беше свинска чума, птичи грип, луда крава, бяс по кучетата... Скоро очаквам да се пръкнат и психопати плъхове, изскочащи директно от канализацията и превръщащи се мутанти, кълцащи с малките си остри резци де що видят живо наред.

Но дайте малко време, нека първо да отмине темата за черешката на тортата, перлата в короната на вирусите - коронавирусът при човека. Сякаш светът се намира в призрачно време, в последните си дни, в самия си край. Колко оптимистично, нали? Е, замисляли ли сте се какво бихте направили, ако знаете, че може да умрете всеки момент (ама може и да не)?

Коронавирусът уплаши Борисов - но малко повече за НОИ

Премиерът, макар че може да е сравнително облекчен от това, че коронавирусът временно преразпредели медийния интерес от къщата в Барсел...

Ето ви 5 предложения като за последно.

Пътувайте. Похарчете всичките си спестявания за последно околосветско пътешествие. То и без това, вече всички са заразени... Пък, ако оживеете, ще ви останат хубави спомени.

Запасете се. Заредете си хладилника до дупка. Обиколете всички големи магазини, където има сборище на много хора. Защото щом там се е струпало множеството, значи е най-евтино (това е стара българска поговорка). Вземете си меса, плодове, зеленчуци, хляб, сладки и соленки, консерви, мезета и не забравяйте българската домашна ракия, която според някои убива коронавируса. Пък, ако оживеете, поне ще имате храна за години напред.

Издължете се. Платете си данъците и глобите, изтеглете 2-3 кредита и си направете застраховка "Живот". Да ви е чиста съвестта, за всеки случай. Пък, ако оживеете, това ще е плюс за вас, че след като отмине заразата ще се видите с кеш пари. А и нали не искате на "Ония свят" да ви преследват инспектори и катаджии?

ПОЛЕЗНО за коронавируса II

Няма причина да се паникьосвате от възможна пандемия COVID-19. Паниката не помага!(ПОДРОБНОСТИ) По-добре е да използвате времето си и д...

Изолирайте се. Залостете се вкъщи. След като вече сте пътували и сте се върнали, накупили сте всичко необходимо, време е да зачакате. Вземете си колкото може повече болничен, след това - целия платен годишен отпуск, после всичката неплатена отпуска, на която имате право. И ако все пак оживеете и се наложи някога да отидете на работа, по-добре си подайте молбата за напускане, защото едва ли вече ще имат нужда от вас в същата фирма.

Защитете се. Купете си маска (по избор - кукерска, маската на Зоро, маската на Маската, домино, а може и медицинска) и не я сваляйте за нищо на света! Дори с нея правете секс всеки ден и всяка нощ. Наваксвайте, че утре може да ви няма. Макар че, ако сте преживели всичко до тук, явно няма да се заразите. Вече сте изградили една доба и здрава имунна система. Ура! Честито! Браво! Ще живеете!

Във времена на криза, макар и изкуствено създадена, не е много ясно кое е по-добре - да живеем, или не, в България. Скоро и типично по български мигновено изведнъж ще поскъпнат всички продукти в търговската мрежа. Не само маските. Други пък ще изчезнат, защото масовата психоза ще накара хората да се презапасяват. От това ще спечелят само алчните, ненаситните, безочливите. Но във времена на безнаказаност не можем да поискаме от държавата да се намеси. Не е ли редно в момент на криза да бъде поставен таван върху цените на всяка една отделна стока. Защото онези, които си мислят, че ще живеят вечно и необезпокоявани се възползват от човешката глупост и възможност за лесна манипулация, вече започнаха да злоупотребяват. Сега бизнесът ще скочи и ще каже, че това решение не е демократично. Да - не е! Но е морално и човешко, а понякога - и животоспасяващо!

 

Пускат българите, блокирани в хотел в Тенерифе, заради коронавируса

Тримата българи, блокирани от дни в изолирания от света хотел на остров Тенерифе, са получили разрешение да си тръгнат. Това съобщи пре...

Автор: Моника Георгиева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com