350 хил. испанци без дом заради кризата

3878
350 хил. испанци без дом заради кризата

Около 350 хил. души са останали на улицата в Испания заради необслужваните си ипотечни кредити, а още 200 хил. са заплашени от същата участ.

Десетки от застрашените да им бъдат отнети домовете установиха протестен лагер пред мадридския клон на "Банкиа" - една от най-пострадалите банки от кризата с ипотеките, съобщава ДПА.

Пред входа на банката виси малък ковчег, в който лежи скелет, с надпис: "Жертва на кризата", а постер призовава за слагането на край на "диктатурата на банките".

Разразилото се протестно движение принуди политиците да обмислят евентуални промени в законодателството за ипотеките в страната.

Изгонването на безработни длъжници на ипотечни кредити от домовете им се превърна в едно от "най-популярните лица на кризата", призна испанския министър-председател Мариано Рахой.

Миналата седмица пък 53-годишна жена се самоуби, когато съдия-изпълнители дошли, за да я изведат принудително заради неплащане на ипотеката за апартамента й в предградие на северния испански град Билбао.

Редактор: Евгения Гигова

Кредиторите на Атина трябва да приготвят 32,6 млрд. евро

Международните кредитори на Гърция трябва да намерят начин да запълнят дупка от 32,6 милиарда евро, ако се съгласят да дадат 2-годишна ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com