Кредиторите на Атина трябва да приготвят 32,6 млрд. евро

11013
Кредиторите на Атина трябва да приготвят 32,6 млрд. евро

Международните кредитори на Гърция трябва да намерят начин да запълнят дупка от 32,6 милиарда евро, ако се съгласят да дадат 2-годишна отсрочка за реализирането на бюджетното оздравяване на Атина, предаде АФП, позовавайки се на неокончателен вариант на доклада, който тройката кредитори трябва да изготвят.

Нуждите на Гърция от финансиране възлизат на 15 милиарда евро до 2014 година и на 17,6 милиарда евро за 2015 и 2016 година. Тези нужди обаче може да се увеличат, се казва в междинния доклад на "Тройката".

Докладът за Гърция е положителен

Докладът за Гърция на международните кредитори – т.нар. "тройка", е положителен, тъй като Атина "е изпълнила своите обещания", ...

Ако не дадат на Атина исканата 2-годишна отсрочка, недостигът на средства ще бъде 22,9 милиарда евро до 2016 година.

Финансовите министри от еврозоната се събират днес в Брюксел, за да решат как да запълнят тази дупка, без да се налага трети спасителен план или нов заем на Гърция.

Германското правителство приветства гръцкия парламент за приемането на проектобюджета на Гърция за 2013 година, който предвижда икономии на стойност 9,4 милиарда евро. Берлин обаче подчерта, че все още очаква окончателния доклад на международните кредитори за гръцката икономика, тъй като някои въпроси остават нерешени.

Говорителят на германското министерство на финансите обяви, че до момента са получени само първите технически документи от доклада на кредиторите.

Гръцкият парламент прие бюджета за 2013 г.

Гръцкият парламент е приел бюджета за 2013 година, който предвижда сериозни съкращения, чрез което правителството на страната се стреми...

„Това, което знам, е, че окончателният доклад на тройката все още не е на разположение; публикувани са само някои части, които вероятно ще бъдат вмъкнати в крайния вариант”, подчерта говорителят, като подчерта, че е нереалистично да се очаква решение за новия транш от заема за Атина по време на днешната среща на еврогрупата.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com