Абас: Нито един израелтянин в бъдещата палестинска държава!

10584
Абас: Нито един израелтянин в бъдещата палестинска държава!

На фона на възобновяването на близкоизточните мирни преговори във Вашингтон палестинският лидер Махмуд Абас изложи своите виждания за статута на израелско-палестинските отношения. Той посочи, че в бъдещата палестинска държава не трябва да останат никакви израелски заселници или гранични сили и че според палестинците всички еврейски строежи на териториите, окупирани по време на Близкоизточната война от 1967 г., са незаконни, предаде Ройтерс.

„В рамките на крайното решение не желаем присъствието на нашите земи на нито един израелтянин – нито цивилен, нито военен”, подчерта той и допълни: „Бихме допуснали международно, мултинационално присъствие, като това в Синай, Ливан или Сирия”.

Израел и Палестина седнаха на масата за преговори

Израелският министър на правосъдието Ципи Ливни седна до палестинския преговарящ Саеб Еракат на масата в залата на Държавния департамен...

Абас също така рязко осъди намесата на движението „Хамас” в случващото се в Египет.

„Нашата политическа позиция е ясна и недвусмислена. Ние сме против това който и да е да се намесва във вътрешните въпроси на която и да е държава. По-рано ние предупреждавахме всички палестинци да не правят това и по отношение на Египет”, подчерта Махмуд Абас след преговорите с новото египетско ръководство в Кайро.

„Това, което извърши египетският народ на 30 юни, е истинско чудо. Предишният режим много силно симпатизираше на „Хамас” Властите при управлението на отстранения президент Махмуд Морси дори заявяваха, че движението „Хамас” е неотменима част от тях”, коментира палестинският лидер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com