Африканците застрашават еврейската идентичност?

5737
Африканците застрашават еврейската идентичност?

Доскоро в Израел нямаше почти никакви бежанци. Сега това се промени - все повече африканци търсят там подслон. Усилията им са напразни! Израел прави всичко възможно, за да опази изцяло еврейския характер на държавата.

Става дума за 60 000 души от Судан, Еритрея и други държави. Те са дошли в Израел през Синайските планини и откъм Египет, голяма част от тях - с помощта на трафиканти на хора. Много от жените се оплакват, че са били изнасилени по време на бягството.

Израел се страхува от тях

Индия: Проклятието да си дъщеря

Най-опасното място за момичета: не за друго, а заради високата зестра в Индия всеки месец се правят 50 000 аборта на заченати момичен...

Израелският вътрешен министър Ели Ишай обаче изтъква, че повечето бежанци идват в Израел не по хуманитарни, а по икономически причини. Затова и иска да се отърве от тях. "Никоя друга държава по света не полага толкова грижи за човешкото достойнство, колкото Израел. Почти всяка екстрадиция стига до Върховния съд, където делата се точат до безкрайност. Никоя нормална държава по света не се държи по този начин. Ако имах възможност да се възползвам от всички налични средства, за година в страната нямаше да остане и един бежанец. Наша задача е да опазим еврейската идентичност на Израел с помощта на Бога", заявява министърът.

Ишай е убеден, че преобладаващата част от населението е на същото мнение. Много от хората изпитват най-вече страх. Има отделни случаи на извършени от бежанците тежки престъпления - изнасилвания или обири. Вътрешният министър обаче смята, че повечето африкански бежанци са престъпници - затова и трябва да бъдат арестувани или екстрадирани.

При посещението на Ишай в едно ведомство в южната част на Тел Авив една жена го попитала дали не се е впуснал в лов на хора? Министърът й отговoрил: "Слушай - ти казваш, че това бил лов на хора. И наистина има лов - пришълците са на лов срещу безупречните граждани. Именно на този лов искам да сложа край."

Гневът към правителството расте

Китайците превземат Америка

Все повече китайски фирми поемат към САЩ - не заради нещо друго, а защото там производството им излиза по-изгодно. Предразсъдъци, че ...

Към Ели Ишай и депутатката Мири Регев, която нарече суданците "рак в обществото", се отправят упреци, че само нажежават така или иначе трудната ситуация. Организацията "Мир" дори вече е отправила искане към главната прокуратура - да провери дали не става дума за подбуждане към насилие.

Междувременно в районите на Тел Авив, в които има най-голям приток на бежанци, се организират и антиправителствени демонстрации. Обвиненията към управляващите са, че районът се пренебрегва от десетилетия. "Правителството не помага на гражданите. Живея тук от 1976, ситуацията става все по-зле", казва една от демонстрантките. Друг допълва: "Тук става дума за земята, за имотите, които губят стойността си. Накрая ще дойдат магнатите и ще издигнат тук своите палати".

Източник: Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com