Арестуваха тулузкия нападател

3865
Арестуваха тулузкия нападател

Заподозреният за убийствата във Франция е арестуван, съобщава телевизия „Евронюз”.

Френското президентство и вътрешното министерство на Франция не са потвърдили ареста на заподозрения за серията нападения, които отнеха живота на седем души в Тулуза и Монтобан, предаде в. „Паризиен”.

Убиецът от Тулуза обграден, искал мъст за палестинските деца

Заподозреният за убийствата на три деца и един учител в еврейско училище в Тулуза, е обграден вече часове в къщата, в която се укрива. ...

След информацията, че Мохамед Мерах е заловен след 12-часова обсада, вътрешният министър Клод Геан не е потвърдил истинността на сведенията.

В същото време, според френската медия LCI Централната дирекция на френското разузнаване е опровергала информацията за ареста.

По-рано френската полиция обяви, че заподозреният за стрелбата пред еврейско училище в Тулуза, при която бяха убити три деца и техен учител, е Мохамед Мерах – френски гражданин от алжирски произход.

Според органите на реда в колата на един от братята на заподозрения за серийните убийства са били открити експлозиви, предаде АФП. Не се съобщава дали експлозивите са обезвредени. Майката, двама братя и две сестри на заподозрения Мохамед Мерах са задържани в полицията за разпити в рамките на разследването на трите нападения, при които загинаха седем души.

Кошмарът да си различен

Тези дни жителите на Тулуза се озъртат с ужас при всеки приближаващ мотоциклет. Особен повод за страх имат арабите, евреите и чернокожи...

Полицията бе обградила къща, в която се укриваше вероятният извършител на атаката. Смята се, че Мерах е свързан с „Ал Кайда”. Той е преминал обучение в лагери за терористи в Афганистан и Пакистан.

Мохамед Мерах е бил арестуван за направата на бомби в южната афганистанска провинция Кандахар през 2007 година, но е избягал няколко месеца след задържането си, предаде агенция Ройтерс, позовавайки се на директора на затвор в Кандахар.

Според директора на затвора в Кандахар Гулам Фарук службите за сигурност са арестували Мерах на 19 декември 2007 година. Той е бил осъден на три години затвор за поставянето на бомби в Кандахар.

Мерах е успял да избяга заедно с още 1000 затворници при атака на талибани срещу централния затвор в Кандахар през юни 2008 година.

Атентаторът от Тулуза ще се предаде сам

Заподозреният в серия от въоръжени атаки във Франция, който твърди, че е ислямистки екстремист, заяви, че ще се предаде по- късно днес,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com