Убиецът от Тулуза обграден, искал мъст за палестинските деца

7406
Убиецът от Тулуза обграден, искал мъст за палестинските деца
Полицията е запечатала квартала

Заподозреният за убийствата на три деца и един учител в еврейско училище в Тулуза, е обграден вече часове в къщата, в която се укрива. Заподозреният се смята, че е 24-годишен мъж, който преди това е пътувал до граничната зона между Пакистан и Афганистан, за която е известно, че на територията й се намират укрития на „Ал-Кайда”.

Полицията е запечатала квартала. Чути от журналисти са шест или седем изстрела. 24-годишен мъж е обграден и очевидно не държи заложници.

Стрелецът във Франция може да удари отново

Въоръженият мъж, който застреля три еврейски деца и равин и трима войници миналата седмица в Югозападна Франция, може да убие отново,...

След контакт с представител на полицията заподозреният заявил, че е искал да отмъсти за палестинските деца.

„Майката на заподозрения беше доведена на мястото. Синът й обаче не пожела да влезе в контакт с нея, като заяви, че тя няма голямо влияние върху него”, пояснява френският вътрешен министър Клод Геан.

„Това лице е пътувало до Афганистан и Пакистан в миналото... Той твърди, че е член на „Ал Кайда” и че е искал да отмъсти за палестинските деца и да атакува френската армия”, пояснява Геан.

Двама полицаи са били леко ранени по време на операцията.

Разследването срещу масовия убиец от Тулуза и Монтобан е получило решаващ тласък, когато полицаите идентифицирали интернет адреса на неговия брат, съобщиха източници, запознати със следствието.

Франция почете паметта на загиналите в Тулуза

Франция почете паметта на децата, загинали при стрелбата пред еврейско училище в Тулуза. Точно в 11 часа местно време училищата в цяла...

Една от следите, по които тръгнали следователите, се отнасяла до среща, уговорена от убиеца с първата му жертва, която публикувала обява за продажба на мотоциклет. Облечен в цивилни дрехи, 30-годишният парашутист Имад ибн Зиатен беше убит с изстрел в главата на 11 март в Тулуза. Освен това, след като имали информация, че стрелецът се движи с мощен скутер TMax 530, следователите посетили магазин на Ямаха в района. Там те научили, че няколко дни по-рано "някой си дошъл, за да пита как се демонтира устройството за локализиране в случай на кражба", посочиха същите източници.

В понеделник сутринта престъпникът е дошъл с мотор до еврейски колеж в Тулуза, където е открил огън по група ученици, родители и учители. 30-годишен преподавател беше убит, както и двете му деца и дъщерята на директора на училището. Тежко ранен беше 17-годишен младеж.

В неделя, 11 март, и четвъртък, 15 март, неизвестно лице разстреля един военен в Тулуза и двама униформени военни в град Монтобан, намиращ се на 50 км от Тулуза. Всички загинали са по произход от Магреба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com