"Росатом" призова България да определи решението си за АЕЦ "Белене"

4526
"Росатом" призова България да определи решението си за АЕЦ "Белене"
Представителите на България в рамките на един месец правят изявления, които често си противоречат, заявява Сергей Кириенко

До сега руската страна не е получила отговор от правителството на България дали републиката има намерение да продължи строителството на АЕЦ „Белене", заяви ръководителят на „Росатом" Сергей Кириенко, цитиран от руските медии, цитирани от КРОСС.

До сега за такова политическо решение на правителството на България ние не знаем, но колкото по-скоро стане това, толкова по-добре, тъй като има вече известна умора от безкрайните промени в позицията на различни чиновници от българската страна", каза Кириенко.

По думите му, сега, представителите на България в рамките на един месец са правили изявления, които често си противоречат. „Нашата позиция е същата, каквато беше и преди", заяви Кириенко. Готови сме да изпълним задълженията си, ако България изпълни своите, категоричен бе ръководителят на „Росатом". През лятото руската страна се обърна към Международния арбитражен съд в Париж с иск да се изискат от българските партньори 58 милиона евро за работата по съоръженията на станцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com