Австралия - основната цел на "Ал Кайда"

5921
Австралия - основната цел на "Ал Кайда"

В онлайн списание, което е посветено на проблемите на световния тероризъм, пише, че "Ал Кайда" е посочила Австралия като своя основна цел за терористични нападения, твърди австралийския вестник "Ферфакс прес", цитиран от КРОСС.

Новините идват ден след като стана ясно, че сред документите, иззети от пакистанското убежище на Осама бин Ладен, има и такива, които насочват специалистите към подготовката на евентуален атентат на австралийска територия. За това говори вчера министърът на отбраната Стивън Смит. Той призова австралийците да бъдат нащрек заради заплахата от тероризъм. По неговите думи, докато съществуват терористични заплахи за Запада, Австралия ще продължи да бъде част от коалицията в Афганистан. 

Внимателният анализ на личната кореспонденция на Бин Ладен, която заловиха американските специални сили при обиска в дома му в Пакистан миналия май, показва, че той е продължил да се фокусира върху нови атаки на американска територия.

Според "Ферфакс прес" в статия, публикувана в интернет-списанието на "Ал Кайда" "Инспайър", членовете на групата се насърчават да палят горски пожари в Австралия в разгара на лятото, когато опасността от пожари е най-голямата.

В статия под заглавие "Свободни сте да активирате запалителни бомби" се дават подробни указания за изготвянето на запалителните бомби, а илюстрацията към материала е снимка на операта в Сидни, цялата обгърната в пламъци.

 

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com