Азиатците вече са най-многобройните имигранти в САЩ

4971
Азиатците вече са най-многобройните имигранти в САЩ

Азиатците неотдавна изпревариха испаноговорящите като най-голямата група нови имигранти в САЩ, показва обществено допитване, което предсказва демографска тенденция, водеща до сериозни икономически, социални и политически промени, предаде БГНЕС.

Изследването на института Пю установило, че промяната на позициите на двете най-големи групи имигранти в САЩ започнала през 2009 г. То показва още, че промяната до голяма степен се дължи на намаляващия брой хора, пристигащи от Мексико, източникът на най-много имигранти в САЩ. Причината е отслабването на американския пазар на труда и операциите срещу нелегалните имигранти.

В същото време броят на имигрантите от Азия се е запазил непроменен или леко се е повишил. Изследването установило още, че азиатците е три пъти по-вероятно да бъдат приемани чрез работна виза, а 61 на сто от зрелите имигранти от Азия (над 25-годишна възраст) в последните години имали поне бакалавърска степен. Това е два пъти повече спрямо имигрантите от другите страни и ги превръща в "най-високо образованата група имигранти в американската история".

Изследването на института Пю показва още, че между 13% и 15% от азиатските имигранти нямат документи спрямо 45 на сто от испаноговорящите имигранти.

Редактор: Ая Косарова

Всеки седми американец без здравна застраховка

Всеки седми американец е бил без здравна застраховка през 2011 г., което прави 15.1% от населението на САЩ, предаде БГНЕС. Статистикат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Пожелания за Гергьовден
Пожелания за Гергьовден

Всеки познава поне един човек с името Георги или Гергана, които празнуват имен ден на 6 май - ето кои са най-хубавите пожелания за Гергьовден. Най-хубавите...