Берлускони се закани да свали Монти от власт

3672
Берлускони се закани да свали Монти от власт

Осъденият на четири години затвор бивш италиански премиер Силвио Берлускони заплаши да свали от власт правителството на технократа Марио Монти, предаде БЛИЦ.

Поне на теория Берлускони все още контролира мнозинството от гласовете в коалицията, която подкрепя Монти. Бившият премиер предприе изненадващ ход и свика пресконференция в частната си резиденция близо до Милано. Берлускони изнесе гневна тирада не само срещу съдебната система и правителството на Монти, но и срещу германския канцлер Ангела Меркел и бившия френски президент Никола Саркози.

Берлускони не смята да оставя политиката

Силвио Берлускони, който вчера бе признат за виновен във финансови машинации по скандалното дело „Медиасет”, не смята да на...

Силвио Берлускони потвърди, че няма да се кандидатира отново за премиер, но подчерта, че няма да се оттегли от политиката. През следващите дни неговата партия ще обмисли дали да оттегли подкрепата си за правителството на Монти, което разкритикува, че следва германския диктат за съкращения.

Неочакваната присъда за бившия министър-председател на Италия Силвио Берлускони по делото за данъчна измама може да струва скъпо на настоящия премиер Марио Монти, коментират европейски медии.

На провелата се пресконференция Берлускони вече намекна, че неговата партия „Народ на свободата” може да се откаже да подкрепя коалиционното правителство, което ще означава предсрочни избори и политическа нестабилност в условията на дълговата криза.

По-рано Силвио Берлускони високо оценяваше успехите на Марио Монти в борбата с икономическите проблеми, но явно е променил своето мнение, след като получи четиригодишна затворническа присъда за финансова измама, която беше намалена до една година.

Присъдата на Берлускони намалена на 1 година

Присъдата на бившия италиански премиер Силвио Берлускони от четири години затвор за данъчна измама беше намалена на една година, защо...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com