Берлускони: Съдиите ме преследват

3250
Берлускони: Съдиите ме преследват

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони отново нападна италианския съд, като го обвини, че го "преследва", след като вчера прокуратурата в Милано поиска той да бъде осъден на пет години затвор за корумпиране на свидетел по делото "Милс", предаде БГНЕС.

"Това е съдебно преследване, операция за незаконно оклеветяване, която превърна съда в Милано в специален съд за елиминиране на Берлускони от политиката и унищожаването му като човек", заяви бившият италиански премиер по телевизия Канал пет, която е част от медийната му империя Медиасет.

Прокуратурата в Милано поиска вчера Берлускони да бъде осъден на пет години затвор по делото "Милс" по името на бившия му британски адвокат Дейвид Милс. Той е обвинен, че е платил 600 000 долара на Милс, за да лъжесвидетелства в негова полза по няколко дела през 90-те години на миналия век.

"Съдът призна само свидетелите на обвинението и елиминира тези на защитата, какво по-лошо правосъдие от това...", допълни Берлускони. "Отнасят се с мен като с престъпник", протестира той.

Бившият италиански премиер от години обвинява "магистратите на левицата", които нарича "червените тоги", че искат да го прогонят от политическия живот в страната чрез скалъпени процеси. Берлускони говори и за скандала Рубигейт, в който е обвинен, че е правил секс с непълнолетна проститутка и злоупотреба с власт. По това дело той може да бъде осъден на максимум три години затвор по първата точка от обвинението и на 12 години по второто обвинение, че е плащал за сексуални услуги на мароканката Карима Ел Махруг, наричана Руби, която по това време била непълнолетна. Той оказал и натиск върху миланската полиция за освобождаването й, след като тя била арестувана.

"Това дело дори не трябваше да започва, защото самата Руби винаги е отричала деянията, за които я обвиняват", заяви Берлускони и разкритикува "ожесточението" на миланската прокуратура срещу него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com